Witte Was

5 tips om je witte was hagelwit te houden

Heb jij dat nu ook: dat je witte was na verloop van tijd helemaal niet meer wit is, maar een beetje grauwe look krijgt? Hier zijn 5 tips om je was wit te houden.

Hoe krijg je witte was weer wit? Door je vergeelde was een paar uur in een emmer met azijn te laten weken bijvoorbeeld. Maar er zijn nog meer trucjes en huis- tuin- en keuken middeltjes om je witte was weer hagel wit te krijgen.

Witte kledingstukken zijn tijdloos en veelzijdig. Of het nu gaat om een knisperend witte bloes, een sport shirt of een paar sokken, witte kleding straalt stijl uit. Maar het wit houden van je was kan soms een uitdaging zijn. Lees deze tips dus goed door.

5 tips

1. Zorg dat je wasmachine schoon is

Grijze vetluis achter de rubberen rand of viezigheid in de trommel van de wasmachine komen de witheid van je was niet ten goede. Maak de wasmachine regelmatig schoon en draai dan meteen een was op 90 graden, met een scheutje schoonmaakazijn. Dat is goed voor je wasgoed.

wasmachine witter

2. Voeg soda aan je witte was toe

Met een schepje soda blijft je witte was wit of maak je smoezelig wit weer stralend. Je kunt soda ook gebruiken om je wasmachine schoon te maken. Aluminium kan niet tegen soda. Bij twijfel kun je witte kleding voor het wassen in een emmer met water en soda laten weken.

Lees ook: Top 3 wasmachines voor kleine gezinnen – volgens de Consumentenbond

Klik hier

3. Sorteer je was

Was je kleding of handdoeken uitsluitend met andere witte spullen. Goed sorteren dus.

handdoeken wassen

4. Laat de witte was drogen in de zon

De zon heeft een licht blekend effect op kleding. Hang witte kleding dus te drogen in de zon, althans als die schijnt:). Kleding met een print of een kleur kun je om die reden juist beter niet in direct zonlicht laten drogen. Of kies voor een warmtepompdroger.

Lees ook: zo krijg je een vuile oven schoon

5. Behandel gele vlekken direct

Gele vlekken in de oksels door zweet of deodorant verwijder je heel gemakkelijk met glansspoelmiddel voor de vaatwasser. Zo wordt jouw was weer hagelwit.

Tip van de redactie

VLEKKENDUIVEL
BESTEL HIER

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Gerelateerde artikelen