×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

8 tips voor als je alleen bent met kerst

5 tips voor als je alleen bent met kerst
23.12.2017 - Redactie

Alleen zijn met de feestdagen kan vervelender voelen dan alleen zijn op andere dagen. Met deze tips maak je het beste van kerstdagen die je alleen doorbrengt.


1. Nodig je vrienden uit
Misschien zijn er meer mensen in je vriendenkring alleen met kerst. Nodig een paar vrienden bij je thuis uit en spendeer ten minste een van de kerstdagen niet alleen.

2. Doe waar je zelf zin in hebt
Twee dagen voor jezelf hebben, is eigenlijk een luxe. Maak er gebruik van. Verwen jezelf met lekkere hapjes, een manicure, goede muziek, je favoriete tv-series en doe waar je zin in hebt.

3. Ga iets leuks doen
Zijn de agenda's van je vrienden volgepland? Plan zelf iets leuks. Het theater is met kerst waarschijnlijk volgeboekt, maar misschien is er nog een losse plaats beschikbaar. Sommige sauna's zijn met kerst geopend.

4. Ga sporten
De sportschool is misschien gesloten tijdens de feestdagen, maar er zijn genoeg andere opties: train thuis, ga buiten wandelen of hardlopen of check of de kunstijsbaan geopend is.

Lees ook: 8 handige fitnessapps

5. Pak uitgestelde 'projecten' op
Maak eindelijk dat fotoboek van je reis afgelopen zomer, begin aan een uitgebreide schoonmaak, geef de muur in de slaapkamer een nieuwe kleur of begin je eigen website.

6. Trek je niet teveel aan van het feit dat het kerst is
Vind je het idee dat 'iedereen' omringd is door familie een vervelende gedachte? Leid jezelf af en probeer er niet aan te denken. Uiteindelijk zijn de kerstdagen 'gewone' dagen.

7. Ga aan het werk
Lang niet iedereen is vrij met kerst. Binnen sommige beroepsgroepen is het zelfs de drukste tijd van het jaar. En als zelfstandige kun je vaak aan het werk wanneer je wilt. Heb je vrij, terwijl dat voor jou niet per se hoeft? Je kunt je inzetten als vrijwilliger bij een bejaardenhuis of zorginstelling.

8. Huil
Soms is alles gewoon kut. Liefdesverdriet, in rouw, je baan kwijt... Geef toe aan je emoties. Een potje huilen kan juist enorm opluchten. Het is niet dat alles perfect moet zijn omdat het kerst is.
 

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Waarom is het soms zo ongemakkelijk om een compliment te krijgen?

19.01.2018 - Een compliment krijgen, zou goed moeten voelen. Waarom is het soms juist ongemakkelijk? Een schrale troost: als je je niet op je gemak voelt bij het krijgen van een compliment ben je niet de enige. Lees verder

Waarom gaat de tijd sneller als je ouder wordt?

12.01.2018 - Heb je je wel eens afgevraagd waarom een zomerdag vroeger eindeloos leek te duren, terwijl hoe ouder je wordt de maanden voorbij lijken te vliegen? Lees verder

4 meditatieapps die je helpen tot rust te komen

07.01.2018 - Veel mensen hebben baat bij meditatie. Ben je benieuwd of het voor jou ook fijn kan zijn, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Deze apps helpen je op weg. Lees verder

Tips om te stoppen met zelfkritiek geven

05.01.2018 - De gemiddelde vrouw heeft acht keer per dag kritiek op zichzelf. Dat is acht keer te veel. Lees verder

7 regels voor small-talk

30.12.2017 - Zo sla je je door small talk heen als je bijna niemand kent. Lees verder

15 manieren om beter voor jezelf te zorgen

27.12.2017 - Om je heen verandert er van alles. Je hebt het druk, misschien voel je je soms zelf gestrest. Je hebt niet alles in de hand, maar één ding heb je wel in de hand: zorg goed voor jezelf. Een belangrijke basis. Lees verder

De voordelen van werken tussen kerst en oud & nieuw

27.12.2017 - Wanneer je in je eentje op een tochtig station staat en zelfs op de snelweg geen files staan, krijg je bijna het gevoel dat je als enige aan het werk bent. Lees verder

5 tips tegen gourmetgeurtjes

24.12.2017 - Gourmetten is gezellig, maar de geur die daarna in huis blijft hangen is minder aangenaam. Met deze tips verdrijf je de gourmetgeur zo snel mogelijk. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 104 |
Mis niets
Daghoroscoop
Waterman

Je bent niet zo goed in het bewaren van geheimpjes. Toch moet je deze smeuïge…

» Naar de daghoroscopen