×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

8 tips voor als je alleen bent met kerst

5 tips voor als je alleen bent met kerst
23.12.2017 - Redactie

Alleen zijn met de feestdagen kan vervelender voelen dan alleen zijn op andere dagen. Met deze tips maak je het beste van kerstdagen die je alleen doorbrengt.


1. Nodig je vrienden uit
Misschien zijn er meer mensen in je vriendenkring alleen met kerst. Nodig een paar vrienden bij je thuis uit en spendeer ten minste een van de kerstdagen niet alleen.

2. Doe waar je zelf zin in hebt
Twee dagen voor jezelf hebben, is eigenlijk een luxe. Maak er gebruik van. Verwen jezelf met lekkere hapjes, een manicure, goede muziek, je favoriete tv-series en doe waar je zin in hebt.

3. Ga iets leuks doen
Zijn de agenda's van je vrienden volgepland? Plan zelf iets leuks. Het theater is met kerst waarschijnlijk volgeboekt, maar misschien is er nog een losse plaats beschikbaar. Sommige sauna's zijn met kerst geopend.

4. Ga sporten
De sportschool is misschien gesloten tijdens de feestdagen, maar er zijn genoeg andere opties: train thuis, ga buiten wandelen of hardlopen of check of de kunstijsbaan geopend is.

Lees ook: 8 handige fitnessapps

5. Pak uitgestelde 'projecten' op
Maak eindelijk dat fotoboek van je reis afgelopen zomer, begin aan een uitgebreide schoonmaak, geef de muur in de slaapkamer een nieuwe kleur of begin je eigen website.

6. Trek je niet teveel aan van het feit dat het kerst is
Vind je het idee dat 'iedereen' omringd is door familie een vervelende gedachte? Leid jezelf af en probeer er niet aan te denken. Uiteindelijk zijn de kerstdagen 'gewone' dagen.

7. Ga aan het werk
Lang niet iedereen is vrij met kerst. Binnen sommige beroepsgroepen is het zelfs de drukste tijd van het jaar. En als zelfstandige kun je vaak aan het werk wanneer je wilt. Heb je vrij, terwijl dat voor jou niet per se hoeft? Je kunt je inzetten als vrijwilliger bij een bejaardenhuis of zorginstelling.

8. Huil
Soms is alles gewoon kut. Liefdesverdriet, in rouw, je baan kwijt... Geef toe aan je emoties. Een potje huilen kan juist enorm opluchten. Het is niet dat alles perfect moet zijn omdat het kerst is.
 

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Zo plan je een sabbatical

18.04.2018 - Wie droomt er niet van… een tijdje uit de dagelijkse sleur. Tijd om te reizen, om na te denken of om helemaal niets te doen. Maar mind you, daar komt nog best wat bij kijken. Lees verder

3x luxe eco-resorts

15.04.2018 - Goed voor jou en goed voor de natuur: deze resorts zijn luxe én milieuvriendelijk. Lees verder

Piekeren, waarom doen we het?

15.04.2018 - Een concrete angst leidt tot gepieker. Soms gaan getob en gepeins een eigen leven leiden – er lijkt altijd wel iets te zijn om over in te zitten. Vrouwen piekeren twee keer zo veel als mannen, blijkt uit onderzoek. Lees verder

Zo sta je het best op de foto

13.04.2018 - Wie wil er niet stunning op de foto staan? Met deze tips gaat dat lukken. Lees verder

5 skills die goed zijn om te ontwikkelen

13.04.2018 - Weet je niet goed wat je wilt in je leven? Werk terwijl je dat bepaalt aan deze vaardigheden die altijd van pas komen. Lees verder

Gelukkiger met de 80 procent-formule

10.04.2018 - Natuurlijk ga je ergens honderd procent voor en wil je alleen het allerbeste, maar maakt het je ook echt gelukkiger? Als je leert los te laten en genoegen kunt nemen met tachtig procent, zit je lekker in je vel en raak je meer in balans. Maar hoe doe je dat? Lees verder

Tips om meer tijd te maken als je het druk hebt

09.04.2018 - Zit jij voortdurend in een race tegen de klok? Door een aantal gewoontes te veranderen, kun je gevoelsmatig meer tijd creëren. Lees verder

De 10 meest voorkomende angsten

07.04.2018 - Een fobie is intense angst voor iets specifieks. Bijna 8 procent van de Nederlanders krijgt in het leven te maken met een fobie, vrouwen vaker dan mannen. Dit zijn de 10 meest voorkomende angsten. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |
Mis niets
Daghoroscoop
Ram

Jij wilt meer tijd hebben om met je hobby bezig te zijn. Je hoeft je daar niet…

» Naar de daghoroscopen