×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

8 tips voor als je alleen bent met kerst

5 tips voor als je alleen bent met kerst
23.12.2017 - Redactie

Alleen zijn met de feestdagen kan vervelender voelen dan alleen zijn op andere dagen. Met deze tips maak je het beste van kerstdagen die je alleen doorbrengt.


1. Nodig je vrienden uit
Misschien zijn er meer mensen in je vriendenkring alleen met kerst. Nodig een paar vrienden bij je thuis uit en spendeer ten minste een van de kerstdagen niet alleen.

2. Doe waar je zelf zin in hebt
Twee dagen voor jezelf hebben, is eigenlijk een luxe. Maak er gebruik van. Verwen jezelf met lekkere hapjes, een manicure, goede muziek, je favoriete tv-series en doe waar je zin in hebt.

3. Ga iets leuks doen
Zijn de agenda's van je vrienden volgepland? Plan zelf iets leuks. Het theater is met kerst waarschijnlijk volgeboekt, maar misschien is er nog een losse plaats beschikbaar. Sommige sauna's zijn met kerst geopend.

4. Ga sporten
De sportschool is misschien gesloten tijdens de feestdagen, maar er zijn genoeg andere opties: train thuis, ga buiten wandelen of hardlopen of check of de kunstijsbaan geopend is.

Lees ook: 8 handige fitnessapps

5. Pak uitgestelde 'projecten' op
Maak eindelijk dat fotoboek van je reis afgelopen zomer, begin aan een uitgebreide schoonmaak, geef de muur in de slaapkamer een nieuwe kleur of begin je eigen website.

6. Trek je niet teveel aan van het feit dat het kerst is
Vind je het idee dat 'iedereen' omringd is door familie een vervelende gedachte? Leid jezelf af en probeer er niet aan te denken. Uiteindelijk zijn de kerstdagen 'gewone' dagen.

7. Ga aan het werk
Lang niet iedereen is vrij met kerst. Binnen sommige beroepsgroepen is het zelfs de drukste tijd van het jaar. En als zelfstandige kun je vaak aan het werk wanneer je wilt. Heb je vrij, terwijl dat voor jou niet per se hoeft? Je kunt je inzetten als vrijwilliger bij een bejaardenhuis of zorginstelling.

8. Huil
Soms is alles gewoon kut. Liefdesverdriet, in rouw, je baan kwijt... Geef toe aan je emoties. Een potje huilen kan juist enorm opluchten. Het is niet dat alles perfect moet zijn omdat het kerst is.
 

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Keuzes maken

21.10.2018 - Er zijn twee manieren om keuzes te maken. Wat zegt jouw manier van keuzes maken over jou? Lees verder

Bose slaapoordoppen

18.10.2018 - Moeite met in slaap vallen door omgevingsgeluid? Misschien helpen deze sleep plugs van Bose je in slaap. Lees verder

Rouwvliegjes bij planten

17.10.2018 - Zie je veel kleine zwartje vliegjes in de buurt van je planten? Grote kans dat het geen fruitvliegjes zijn, maar rouwvliegjes. Lees verder

Zo kan Instagram bijdragen aan je geluk

14.10.2018 - Ons social mediagebruik heeft invloed op onze mentale gezondheid. De ogenschijnlijk perfecte levens van anderen kunnen ervoor zorgen dat we ons slechter voelen over onszelf. Lees verder

Minder plastic gebruiken

07.10.2018 - Veel van het plastic dat in de plasticsoep belandt, is single use plastic. Oftewel: plastic dat maar één keer gebruikt wordt. Door minder single use plastic te gebruiken, draag je je steentje bij aan het milieu. Lees verder

Een week plasticvrij

06.10.2018 - 'Geen vuilniszak? Dat wordt de prullenbak schrobben.' Lees verder

Kan mijn huisdier allergisch zijn voor mij?

04.10.2018 - Say what? Lees verder

Tiny house

22.09.2018 - Tiny houses zijn een begrip. Mocht je ze nog niet kennen, de naam verraadt het al: het zijn kleine huisjes. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |
Mis niets
Daghoroscoop
Weegschaal

Je hebt een goed verstand. Toch laat jij je leiden door je gevoel. Je neemt…

» Naar de daghoroscopen