Yogaoefeningen Voor Stevigere Borsten

5 beste yogaoefeningen voor stevige borsten

Yoga gaat verder dan alleen ontspanning; het kan daadwerkelijk helpen om je lichaam te verstevigen. Hier vijf yogaoefeningen die specifiek gericht zijn op het versterken van de borstspieren.

Beste yogaoefeningen voor stevige borsten

Krijgerhouding voor een sterk bovenlichaam

Allereerst de Krijger-pose. Deze yogaoefening is perfect voor het creëren van stevige borsten, armen en benen. Plaats eerst je voeten breed uit elkaar en draai vervolgens een voet 90 graden naar buiten. Buig dan de knie van het voorste been tot je dij parallel is aan de grond. Strek ten slotte je armen horizontaal uit, met je blik gericht over de voorste hand. Houd intussen deze positie 30 seconden vast en wissel dan van kant. Deze houding daagt je borstspieren uit en verbetert je balans.

krijgerhouding, yogaoefeningen voor slankere benen

Cobrapose voor stevige borsten

Vervolgens de cobrapose. Begin liggend op je buik met de handen onder de schouders. Duw je bovenlichaam langzaam omhoog, terwijl je je heupen en benen op de grond houdt. Deze pose opent je borst en versterkt je bovenrug. Gebruik de buikspieren en let op dat je je rug niet overbelast. Houd deze houding 20 seconden vast voor het beste resultaat.

Yogaoefeningen Voor Een Slankere Taille 1

Boogpose voor balans en kracht

De Boogpose is een uitdagende maar zeer effectieve oefening. Lig op je buik, buig je knieën en pak je enkels vast. Til vervolgens je borst en dijen van de grond. Deze pose stimuleert de borstspieren en versterkt je rug. Het helpt ook bij het verbeteren van je houding. Probeer 15-20 seconden in deze pose te blijven.

Yogaoefeningen Voor stevige borsten

De kameel voor een soepele wervelkolom

Ga op je knieën zitten. Plaats je handen op je onderrug of hielen en buig langzaam achterover. Deze achterwaartse buiging versterkt je borstspieren en zorgt voor een soepele wervelkolom. Adem diep in en uit terwijl je deze pose 20-30 seconden vasthoudt.

de kameel yoga

Driehoekshouding voor complete versteviging

Sta met gespreide benen en draai een voet naar buiten. Strek je arm naar die kant uit en buig zijwaarts, raak je enkel, knie, of grond aan. Deze pose is geweldig voor de borstspieren en versterkt tegelijkertijd je armen, benen en buik.

Yogaoefeningen Voor Een Slankere Taille 1

Santé’s favoriet

Yin yoga werkt in op de dieper liggende bindweefsels, wat uiteindelijk een soepeler lichaam en een mooiere lichaamshouding oplevert. Het boek Yin Yoga bevat: ruim 200 verhelderende foto’s, duidelijke beschrijvingen van de oefeningen, tal van variaties op de oefeningen. Houd je van Yoga dan mag dit boek niet ontbreken in jouw boekenkast. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 5 yogaoefeningen voor een slankere taille

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

21 november 2023