Yogaoefeningen Voor Slankere Benen yogamat

5 beste yogaoefeningen voor slankere benen

Wil je slankere benen? Yoga kan de oplossing zijn. Ontdek hier vijf effectieve yogaoefeningen voor strakkere en slankere benen.

Beste yogaoefeningen voor slankere benen

1. De Krijgerhouding voor kracht en balans

Allereerst de Krijgerhouding voor onder andere slankere benen. Deze pose, ook bekend als Virabhadrasana, is namelijk perfect om je benen te verstevigen. Stap met één voet naar voren en buig vervolgens je knie, terwijl je andere been gestrekt blijft. Strek dan je armen uit en kijk recht vooruit. Deze houding verbetert niet alleen de kracht in je benen, maar ook je balans.

krijgerhouding, yogaoefeningen voor slankere benen

2. Driehoekshouding voor flexibiliteit

Vervolgens is er de Driehoekshouding of Trikonasana. Sta eerst met je voeten wijd uit elkaar, strek dan één arm naar het plafond en buig daarna zijwaarts naar je andere hand, die je enkel, scheenbeen of knie raakt. Deze oefening verbetert de flexibiliteit in je benen en heupen.

Yogaoefeningen Voor Een Slankere Taille 1

3. Stoelhouding voor stevigheid

Dan de Stoelhouding, ook bekend als Utkatasana. Dit is een ware uitdaging voor je dijen. Ga staan met je voeten dicht bij elkaar, buig erna je knieën en strek je armen naar voren of boven. Houd deze houding een paar ademhalingen vast en voel vervolgens de kracht in je bovenbenen.

stoelhouding

4. Boomhouding voor evenwicht

Verder heb je de Boomhouding, of Vrksasana. Deze yogapose helpt bij het vinden van balans en het versterken van je benen. Sta op één been, plaats de voet van je andere been tegen je dij en breng je handen in gebedshouding voor je borst. Wissel van been voor een gelijkmatige training.

boomhouding

5. Brughouding voor versteviging

Ten slotte de Brughouding, Setu Bandhasana. Lig op je rug, buig je knieën en plaats je voeten plat op de grond. Til je heupen op en houd deze positie vast. Deze houding is geweldig voor het verstevigen van je dijen en billen.

Brughouding

Yoga is meer dan alleen ontspanning; het kan ook een effectieve manier zijn om je lichaam te vormen en te tonen. Probeer deze oefeningen en merk het verschil in je benen. Met regelmaat en toewijding zul je versteld staan van de resultaten. Namasté!

Santé favoriet

Yin yoga werkt in op de dieper liggende bindweefsels, wat uiteindelijk een soepeler lichaam en een mooiere lichaamshouding oplevert. Het boek Yin Yoga bevat: ruim 200 verhelderende foto’s, duidelijke beschrijvingen van de oefeningen, tal van variaties op de oefeningen. Houd je van Yoga dan mag dit boek niet ontbreken in jouw boekenkast. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 5 yogaoefeningen voor een slankere taille

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker