Borstspieren Trainen

4 oefeningen voor je borstspieren

Je borsten bestaan vooral uit vet en klierweefsel, dat kun je niet trainen. Je borstspier wel, en zo doe je dat.

Voor veel vrouwen lijkt het trainen van de borstspieren misschien niet zo vanzelfsprekend als het trainen van andere delen van het lichaam, zoals de benen of billen. Maar het is wel belangrijk te weten dat sterke borstspieren je houding kunnen verbeteren en rugpijn kunnen verminderen of zelfs voorkomen.

Oefening 1

Druk je handpalmen voor je borst tegen elkaar en houd dit een paar tellen vast. Laat los en herhaal de oefening een aantal keer.

Lees ook:4 dingen die je voor je borsten kunt doen

Oefening 2

Zeg ‘iii’ (eventueel in gedachten, afhankelijk van waar je bent) en trek je mondhoeken stevig naar beneden, zodat ook je borstspieren zich aanspannen. Als je de oefening goed doet, voel je het meteen.

Oefening 3

Ga op de grond liggen met je benen gebogen en je voeten op de grond. Hou in elke hand een gewicht van een halve kilo, of een flesje water van 0,5 liter. Strek je armen recht boven je uit en laat ze op schouderhoogte naast je zakken terwijl je ze gestrekt houdt. Laat ze net de grond niet raken en breng je armen weer naar boven. Doe de oefening langzaam, zodat je spieren extra hard moeten werken.

Oefening 4

De klassieker: opdrukken. 3x per dag 10 keer doet het ‘m. Lukt dit niet op de klassieke manier, kies dan voor een van de volgende opties:

  1. Zet je handen tegen de muur, je voeten ruim een halve meter van de muur af en zorg dat je lichaam een rechte lijn vormt. Beweeg nu je lichaam naar de muur toe. Ga steeds iets verder van de muur afstaan.
  2. Zet je knieën op de grond, hakken in de lucht, bovenlichaam in een rechte lijn – plank – en zet je handen op de grond. Druk je nu op.

TEKST SANTE

BEELD GETTYIMAGES