core work-out studio c online

Train je core met deze gratis work-out van Studio C Online

Een sterke core heeft nogal wat voordelen. Je krijgt er een betere lichaamshouding van, haalt meer uit je work-outs en vermindert rugklachten en blessures.

Christina & Heidy runnen samen Studio C Online, hét online sportplatform voor vrouwen. Elke maand delen ze een favoriete work-out in Santé en op Sante.nl.

Christina: “Je core bestaat uit 29 spieren in je buik, bekkengebied en rug. Samen helpen ze je bij elke beweging die je uitvoert: een zware boodschappentas dragen of je kind optillen, maar ook bij lopen, staan en zitten.”

Heidy: “Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Maar tegenwoordig zitten we juist veel. Hierdoor ontwikkelen we een verkeerde lichaamshouding zonder dat we het in de gaten hebben. Vaak is dat de oorzaak van (rug)klachten en blessures.”

Christina: “Door je corespieren te trainen, ontlast je je wervelkolom en ontwikkel je een correcte houding. Omdat je corespieren allemaal met elkaar in verbinding staan, is het belangrijk dat ze goed samenwerken. En dat is nu precies wat je traint met deze work-out.”

Heidy: “Sterke corespieren helpen je ook bij je trainingen. Bij krachtoefeningen zorgt een sterke core er bijvoorbeeld voor dat je je bovenlichaam als een blok stilhoudt. Hierdoor kun je de oefeningen met maximale controle uitvoeren, wat het rendement van je beweging verhoogt.”

Christina: “Met een sterke core zie je er slanker uit en voel je je krachtig en zelfverzekerd. Heerlijk, toch?”

Lees ook: Dit probeert je lichaam jou te vertellen als je nekpijn hebt tijdens buikspieroefeningen

Benieuwd naar deze training van Studio C Online? Bekijk ‘m tot 13 juli hieronder.

work-out core

Lees ook: Hoe span je je buikspieren aan

Beeld: Getty Images