Met deze tips voel jij je weer fijn

Soms heb je niet helemaal je dag en voel je je gewoon niet lekker in je eigen lichaam. Je haar zit niet goed, je hebt (voor je gevoel) niks leuks meer in de kast hangen en je stemming is een beetje in mineur. Ook dat is soms niet erg, maar je gaat liever vrolijk de dag door toch? Dankzij deze tips herinner je jezelf eraan dat je er mag zijn, ben je meer zelfverzekerd, glimlach je naar iedereen en voel je je lekker in je outfit.

Hoewel het lekker is om erin te blijven hangen, doet het niet zoveel goeds voor de rest van de dag. Die kun je bij deze wel afschrijven. Met deze tips kom je vrolijk de dag door.

Lekker sporten als uitlaatklep

Sporten is gezond voor lichaam én geest. Je voelt je fysiek sterk en fit en je kan daardoor de hele wereld aan. Kies een sport die je leuk vindt, want anders ga je het echt lastiger volhouden. Ben je graag in gezelschap, dan kies je het beste voor een leuke teamsport zoals voetbal, volleybal of misschien wel badminton. Of ga lekker dansen of tennissen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Kun of wil je om wat voor reden dan ook niet bij een sportschool of sportclub? Kom dan thuis lekker in beweging. Zet je favoriete muziek aan en dans door de kamer. Loop eens naar de stad in plaats van de fiets te pakken. Scoor voor een prikkie een racefiets op Marktplaats en race de benen uit je lijf. Je kan dan lekker je koppie leegmaken, terwijl je ook nog werkt aan een gezond en strak lichaam. Twee vliegen in één klap!

Kies een fijne outfit

Een goed begin om je fijn te voelen is het aantrekken van een leuke en goedzittende outfit. Je voelt je vaak toch mooier als je het gevoel heb dat je er leuk uitziet. En dat straal je dan ook uit naar anderen. Het begint al bij de basis, je ondergoed. Niets zo vervelend als ondergoed dat niet lekker zit. Je voelt het de hele dag zitten en het staat niet goed onder je kleding. Besteed dus wel wat aandacht aan je ondergoed wanneer je gaat shoppen, want het is best wel belangrijk. Probeer verschillende soorten en merken uit. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor Calvin Klein onderbroeken. Dan weet je zeker dat je een goede kwaliteit te pakken hebt. Het is wel zo fijn als je ondergoed ook lekker lang meegaat en je niet om de maand weer nieuwe moet kopen omdat de boel uit elkaar valt.  

Ook al denk je soms dat je niks meer in de kast hebt hangen, het tegendeel is vaak waar. Dus neem eens een stapje terug en kijk met een frisse blik naar wat je hebt. Probeer nieuwe combinaties te maken, dan heb je zonder geld uit te geven een hele nieuwe garderobe! Anders is een dagje shoppen natuurlijk ook geoorloofd, soms heb je ook heus wel wat nieuws nodig. Met een lekkere outfit ben je instant happy en shine je de hele dag door. 

Spreek jezelf positief toe

Negatieve gedachten kunnen de hele dag door de kop opsteken en door je hoofd spoken. Als je naar bed gaat zit je hoofd vol en wanneer je opstaat zitten ze daar nog steeds. Je raakt ze daardoor de rest van de dag ook niet meer kwijt. Wat je wilt, is de negatieve gedachten veranderen in positieve gedachten. Dat lijkt makkelijker dan dat het is, maar het is zeker mogelijk. Het is ook gewoon een kwestie van oefenen. En de ene dag lukt het beter dan de andere. Maak het jezelf een beetje makkelijker door op je kamer of in je huis briefjes op te hangen met opbeurende quotes, zodat je er lekker vaak mee geconfronteerd wordt. Dus hup, spreek jezelf positief toe en je loopt vanzelf meer met een glimlach over straat.

Doe iets leuks voor een ander

Stroop je mouwen op en doe eens zomaar iets leuks voor een ander. Dat kan al iets kleins zijn zoals glimlachen naar iemand in de supermarkt. Daar word je zelf blij van, maar die ander ook! Het kan al zoveel voor iemand betekenen. Breng je ouders spontaan een bosje bloemen, schrijf een lief kaartje voor je beste vriendin of doe vrijwilligerswerk. En ja, er schuilt ook best een egoïstische reden achter. Want wanneer je iets goeds doet voor een ander, voel je je toch weer een beetje beter over jezelf. Je wordt er blij van en je geluksgevoel groeit. Het helpt je ook weer om positiever over jezelf te denken. Bovendien komt positiviteit altijd weer bij je terug. Zoals het spreekwoord al zegt: Wie goed doet, goed ontmoet. En zo is het. 

Beeld: Getty Images, dit is een gesponsorde productie

San2203 Pdf 2022 Preview

Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.

Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen