weegschaal verantwoords afvallen kilo's dieet schema sante

Waarom de weegschaal weg mag

Ben je nog niet overtuigd dat je die weegschaal echt niet nodig hebt? Lees dan verder en ontdek waarom je makkelijk zonder kan.

De weegschaal beïnvloedt ons humeur

Zodra we het getal op de weegschaal zien, is de toon gezet. Bij een lager getal dan gehoopt, voelt het alsof je controle hebt. Is het getal hoger dan je gehoopt had, dan voel je je slecht of schuldig en misschien geef je wel toe aan die eetbui; de dag is toch al verpest. De waarheid is dat je gewicht schommelt, om verschillende redenen. Het is helemaal niet gek dat je de ene dag meer weegt dan de andere dag.

Lees ook: Jezelf wegen: hier moet je op letten

De weegschaal vertelt je niet hoe je je voelt

Sinds wanneer hebben we een apparaat nodig om ons te vertellen hoe goed we in ons vel zitten, hoe sterk we zijn, hoe gezond we zijn of hoe fit we zijn? Dit staat allemaal los van dit ding! Een weegschaal laat niet zien hoe veel spiermassa je hebt of hoe goed je kleding past.

Er gebeurt niets als je de weegschaal wegdoet

Je komt er niet van aan en je valt er niet van af. Wat er wel kan gebeuren? Je zult meer gaan vertrouwen op je lichaam: wat voelt goed, wat voelt niet goed, houd je je training langer vol en zit je broek losser of strakker?

Favoriet van de redactie

Heb je koude rillingen van de griep? Kies dan de best beoordeelde Auronic’s flanellen elektrische deken. Drie warmtestanden, veilig met oververhittingsbeveiliging en na 180 minuten schakelt hij vanzelf uit. Perfect voor bed of bank. Wat wil je nog meer? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Gerelateerde artikelen