train en eet

Train en eet op de manier waar JIJ blij van wordt

Heb jij vaak het gevoel dat je gezond MOET eten? Dat je zou MOETEN sporten? Iedereen wil wel fit en gezond zijn en een mooi gevormd lichaam hebben. De weg hiernaar toe is niet makkelijk. Anders zou elke vrouw haar droomlichaam hebben. Het hoeft ook geen levenslange struggle te zijn. Als je het maar op de manier doet die voor JOU werkt. De dames van Studio C Online geven je vijf tips over hoe jij een gezonde leefstijl werkbaar voor JOU kan maken.

Jij bent jij

Je bent UNIEK. Jij bent jij. Wat dus voor een ander werkt, hoeft dat niet voor jou te doen. Een bepaalde manier van eten werkt voor een ander, en misschien niet voor jou. Tijdelijk iets volhouden, zoals een streng trainingsprogramma of een strikt dieet, kan iedereen. De uitdaging is om na 6 maanden, een jaar, of jaren nog steeds het resultaat te hebben dat je hiermee hebt bereikt. Hoe ga je dit voor elkaar krijgen?

Lees ook:Coronakilo’s, hoe kom je er vanaf?

1. Vind de trainingsvorm waar JIJ blij van wordt

Om je fit en energiek te voelen, strakker in je vel te zitten en mooie vormen te krijgen is het trainen van je spieren een must. Sorry voor degenen die zeggen dat krachttraining niks voor ze is. Zonder getrainde spieren ga je dit niet bereiken. Heb jij dit dus als doel? Ga de uitdaging aan om de manier te vinden die wel voor je werkt.

Is aan apparaten hangen in de sportschool tussen hijgende gespierde mannen niet jouw ding? Er zijn genoeg andere manieren! Nu we niet naar de sportschool kunnen, zijn we sowieso genoodzaakt anders te trainen. Er is genoeg keus in thuis workouts. Met eigen lichaamsgewicht en/of een aantal attributen werk je ook thuis aan sterke, mooi gevormde spieren. En dat hoeft niet saai te zijn. Binnen Studio C vind je bijvoorbeeld een grote variatie aan workouts. Van het geijkte HIIT en Strength, tot Barre, Sculpt (met een lekkere swing erin), Fire. Zo wordt het nooit saai.

Ben jij meer het wandel/fiets/skeelertype? Helemaal prima. Maar zorg ervoor dat je tussendoor ook even die squats, pushups, burpees langs de kant van de weg maakt. Of combineer het met fitnesstraining/thuisworkouts. Zonder spiertraining verbrand je misschien wel vet, maar verlies je ook spiermassa. En dat wil je juist niet. Zonder getrainde spieren word je niet strakker en krijg je niet die mooie vormen.

2. Kies JOUW ideale trainingsmoment

Ga voor jezelf na op welk moment van de dag jij je het beste voelt, het meest productief bent en de meeste energie hebt. Probeer je trainingsmoment dan te pakken. Dan heb je vaak meer zin, gaat het je makkelijker af, kun je meer geven.

Ben jij een ochtendmens? Zet je wekker iets eerder en doe een training in de ochtend. Begin jij na 16 uur echt tot leven te komen? Zorg dat je op een ander moment al gekookt hebt en plan je training voor de avondmaaltijd. Ben jij juist die nachtuil? Pak je trainingsmoment dan ’s avonds.

3. Eet wat je lekker vindt

Er zijn heel wat verschillende diëten op de markt. Op het moment is koolhydraatarm helemaal hot. Bij veel diëten sluit je voedingsmiddelen uit. Bij koolhydraatarm eet je heel weinig koolhydraten. Voor een bepaalde tijd kan dit resultaat geven. De uitdaging is echter om er over 6 maanden of een jaar nog net zo uit te zien. Daar ligt het probleem. Het is vaak niet vol te houden op de lange termijn. Je hebt alle macronutriënten (koolhydraten, eiwitten, vetten) nodig. Daarnaast moet het leven leuk blijven. Wij staan voor de 80/20 regel. Dus 80% gezond, 20% eten wat je wilt. Af en toe dat patatje van de snackbar of een wijntje in het weekend is zo lekker.

4. Eet niet meer dan je verbrandt

Dat patatje en dat wijntje kan je ook prima nemen. Als je over de week genomen maar niet meer eet dan je verbrand. Ook van gezond eten kan je te veel eten. Belangrijk is dus dat je weet wat jouw caloriebehoefte is. Er zijn meerdere methodes om dat te berekenen. Wij gebruiken bijvoorbeeld de Harris en Benedict formule. Door je calorieën bij te houden in een voedingsapp krijg je inzicht in wat (macronutriënten) en hoeveel je eet. Interessant om dit eens een tijdje te doen.

5. Eet op de momenten die werken voor jou

In de doorsnee Nederlandse opvoeding zijn we gewend om minimaal zes eetmomenten per dag te nemen (drie hoofdmaaltijden, drie tussendoortjes). Dat is veel, eigenlijk te veel… Je hoort het woord Intermittent Fasting steeds meer. Dit lijkt een hype. Het is echter een manier van eten waar wij volledig achter staan en die gaat bijdragen aan een betere hormoonbalans, een gezonder lichaam en je ideale gewicht (als je punt 4 ook in acht neemt).

Intermittent Fasting

Wat is Intermittent Fasting? Je eet al je maaltijden in een blok van 8-10 uur. Waarom? Door periodiek (of langdurig) te vasten gaat ons lichaam over op het verbranden van overtollig vet, wat invloed heeft op ons gewicht en ons figuur. Daarnaast geef je je lichaam de tijd om gifstoffen te verwerken en je cellen te repareren. Belangrijk dus!

Je doet dit door na je avondmaaltijd niks meer te eten en/of je ontbijt zo lang mogelijk uit te stellen. Kies ook hier weer wat voor JOU werkt. Zo is voor Heidy haar cappuccino in de ochtend haar holy treat. Dus ontbijt ze vaak om half 11 MET een cappuccino. Puur genieten! Christina geeft niks om die cappuccino en slaat haar ontbijt soms helemaal over en heeft haar lunch dan als eerste maaltijd. Wederom: kies wat voor JOU werkt. Alleen dan hou je het een leven lang vol.

Studio Fit Programma

Wil jij kijken of thuis trainen iets voor je is? Of de grote variatie aan workouts en het enthousiasme van Christina de key to success voor jou is? Wil je gezonder eten op een manier die je levenslang toe kunt passen en meer weten over voeding? Probeer dan het Studio Fit programma. 4 weken lang, 4 trainingen in de week. Ontvang daarbij het Ebook ‘Voeding: wat en waarom’ en eetschema’s met richtlijnen die aan te passen zijn naar wat voor jou werkt. Nu 50% korting met de kortingscode BLIJFFIT50.

Meer over Christina en Heidy

Studio C Online

Christina en Heidy zijn oprichters van het online work-outplatform Studio C Online.

Als werkende moeders weten ze hoe druk het leven kan zijn. Met Studio C Online willen ze het daarom makkelijker maken om sporten in te plannen in je leven, doordat je het gewoon vanuit huis kunt doen.

Ze bieden toffe workouts vol variatie en energie. Christina is een geboren entertainer. Haar energie spat door het beeldscherm heen. We horen vaak: “Door Christina’s enthousiasme is een workout zo voorbij”. “Het is net of Christina bij me in de woonkamer staat”.

Zo hopen ze vrouwen steeds weer te motiveren om te BLIJVEN trainen. Dit is namelijk zó belangrijk. Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor hoe je je mentaal voelt.

Gerelateerde artikelen