platte buik

Tips voor een plattere buik

Wil je graag een plattere buik? Er is wat aan te doen! Met deze tips maken je buik platter, of ze laten je buik platter lijken, ook mooi meegenomen.

Let op je houding

Wanneer je rechtop staat, ziet je figuur er beter uit. Daarnaast zijn de spieren van je romp licht actief als je rechtop zit of staat, ook goed voor je buikje.

Lees ook:Wat voor buik heb jij?

Drink genoeg water

Ons lichaam verwart honger makkelijk met dorst, maar dat is niet de enige reden waarom je genoeg moet drinken. Wanneer je te weinig drinkt, slaat je lichaam het water dat nog in je lichaam is op, wat kan zorgen voor een opgezette buik.

Ga naar het toilet wanneer je moet

Wanneer je te weinig naar het toilet gaat voor een grote boodschap, kan je buik opgezet raken. Voel je dat je naar het toilet moet, probeer het dan niet op te houden. Zorg dat je genoeg vezels eet om je stoelgang op gang te houden.

Slaap genoeg

Na een slechte nachtrust wordt er meer hongerhormoon aangemaakt. Je hebt daardoor overdag meer trek. Verder maken we slechtere keuzes als we moe zijn, dat betekent dat we sneller naar ongezonde tussendoortjes grijpen na een slechte nachtrust.

Doe niet alleen buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen zijn niet the holy grail voor een platte buik. Staar je daar dus niet op blind, maar verwerk ook krachttraining in je trainingsprogramma.

Gerelateerde artikelen