Wandelen

Wil je meer wandelen? Zó begin je (weer)

Wandelen won tijdens de eerst lockdown aan populairiteit en nu met de tweede lockdown is er weer vernieuwde aandacht voor deze vorm van beweging. Hier nog wat tips voor als je (weer) wilt beginnen.

Walking lunch (15-30 minuten per dag)

Zou je best meer willen wandelen maar zit je dag zo vol met online meetings dat je echt niet meer weet waar je de tijd vandaan zou moeten halen? Begin klein, tipt psycholoog en natuurcoach Judith Timp. “Begin bijvoorbeeld met een rondje lopen tijdens je lunchpauze. Kijk en voel wat het met je doen, hoe je daarna de rest van de middag achter je bureau zit. Merk je verschil? Maak er dan een gewoonte van om meerdere keren per week, of dagelijks een rondje te gaan lopen tijdens de lunch.” Misschien zijn er thuiswerkende buren die op 1,5 meter afstand willen aanhaken?

Lees ook: Doen: 10 minuten stevig wandelen

Fiets laten staan (30-60 minuten per dag)

“Een ander goed beginpunt is om een kleine afstand die je normaal zou fietsen, ook eens te voet af te leggen”, zegt Timp. “Fiets je normaal naar de bakker? Ga dan nu lopen. Als je dit vaker doet, merk je het effect. Wandel je al regelmatig, sta dan eens stil bij hoe je wandelt. Probeer je bewust te zijn van je omgeving, stil te staan bij wat je ziet en ervaart.”

Bron: Santé archief, tekst: Bregtje Knaap

Gerelateerde artikelen