bewegen volhouden

Meer bewegen in 2020? Zo houd je het vol!

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Je hebt je voorgenomen om meer te bewegen, maar je weet van jezelf dat je het vaak over een paar weken alweer opgeeft. Hoe kun je ervoor zorgen dat je het deze keer wel blijft volhouden?

 

Wees niet zo bewust van jezelf

Oké, je bent niet in gewenste shape, sterker nog: je bent behoorlijk ontevreden over hoe je er nu uitziet. Toch ben je van plan om aan de slag te gaan ion de sportschool, maar wat zullen anderen van je lichaam denken? Of wat als je compleet buiten adem bent van vijf minuten op de loopband, terwijl die ander met twee vingers in zijn neus de twintig minuten aantikt?

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst een derde een lidmaatschap op de sportschool opzegt, omdat ze zich te druk maken over hoe ze overkomen op andere sporters. Daarom hier wat tips om dat te voorkomen:

  • Denk eraan dat iedereen druk met zichzelf bezig is en dat ze dus wel iets anders te doen hebben dan zich bezighouden met jou.
  • Probeer de drukte in de sportschool te vermijden, totdat je wat meer zelfvertrouwen hebt gekregen.
  • Trek iets aan waarin jij je goed voelt.
  • Kijk niet te veel in de spiegel en zet een leuke playlist op je mobiel voor afleiding.

Lees ook:Motivatietips om hard te lopen met de kou

Maak er een spelletje van

Of misschien een wedstrijd en beloon jezelf als je een doel hebt bereikt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je het net wat langer op de loopband hebt volgehouden dan een vorige keer of dat je beter hebt gepresteerd dan je sportmaatje. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je jezelf trakteert op een stuk taart of een zak chips! Maar beloon jezelf met een afspraak bij een beautysalon of koop dat ene sportshirtje dat je al een tijdje op het oog hebt.

Overdrijf het niet

Je geeft het sneller op als je van je trainingssessie een slopende work-out maakt. Bouw het rustig op en overdrijf niet. Maak het jezelf niet moeilijker dan het is. Hierdoor zie je meer het plezier in sporten en kun je het veel langer volhouden.

Zoek iets wat bij je past

Misschien vind je een sportschool echt geen leuke manier om meer in beweging te komen en doe je liever iets heel anders. Misschien loop je juist warm van een fijne wandeling door de duinen, ga je liever los tijdens een les zumba of een fietstocht langs de vaart. Maar misschien vind je het veel leuker om tijdens je favoriete Netflix-serie een half uurtje te hoelahoepen? Smaken verschillen. Als je doet wat je echt leuk vindt, dan houd je het veel langer vol!

Gebruik het voor een momentje met vriendinnen

Er zijn vast wel vriendinnen die ook voor het nieuwe jaar voorgenomen hebben om vaker van die bank te gaan en in beweging te komen. Ga gezellig samen! Zo kun je ondertussen lekker bijkletsen en elkaar motiveren. Het kan zijn dat je iets minder fanatiek gaat sporten, omdat je te veel aan het kletsen bent, maar alles beter dan een couch potato zijn!

Bron: HuffingtonPost

Gerelateerde artikelen