op gewicht blijven

Dit moet je niet doen als je op gewicht wilt blijven

Ben je eenmaal op je gewenste gewicht dan is het soms moeilijk om op gewicht te blijven. Deze 5 gewoontes kunnen al je harde werk om kilo’s kwijt te raken zo weer ongedaan maken.

1. Maaltijden overslaan

Je lichaam heeft iedere maaltijd nodig om je metabolisme op gang te brengen en op gang te houden. Het is daarom niet verstandig om maaltijden over te slaan. Daardoor raken je hormonen uit balans en heb je bovendien meer kans dat je jezelf later overeet.

Lees ook:6 redenen waarom je gewicht schommelt

2. Te weinig slapen

Bij een slaaptekort wordt er meer van het hongerhormoon leptine aangemaakt. Heb je een nacht weinig geslapen? Dan zul je de dag erna makkelijker te veel eten.

3. Jezelf dingen verbieden

Verboden dingen lijken aantrekkelijker te worden, waardoor het nog lastiger wordt om ze te weerstaan. In plaats van jezelf bepaalde voeding te verbieden, kun je jezelf beter aanleren om kleinere porties te nemen en er echt van te genieten.

4. Een crashdieet volgen

Je hebt volgend weekend een feest en je wilt er graag goed uitzien. Een crashdieet lijkt een goede oplossing, maar dat is het niet. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat te weinig eten je metabolisme vertraagt, waardoor je als je weer normaal begint te eten binnen no-time aankomt. Het bekende jojo-effect, en dat wil je juist voorkomen.

5. Je calorieën drinken

Energiedrankjes, frisdrank en alcohol bevatten veel calorieën. Nu kan af en toe een glas geen kwaad, maar als je regelmatig binge-drinkt of een fles cola per dag achterover slaat, krijg je veel calorieën binnen zonder dat het je lichaam gezonde voedingsstoffen oplevert.

Gerelateerde artikelen