category colour brushFit/Lijstjes & Tips

6 tips om sporten leuk te houden

Vraag: Hoe hou je sporten het best vol? Antwoord: Door er echt plezier in te hebben. Met deze 6 tips blijft sporten leuk.

Kies de juiste sport
Hardlopen is niet voor iedereen weggelegd, hetzelfde geldt voor groepslessen of een zwaar bootcamp. Ontdek wat jij leuk vindt en vergeet niet af en toe een nieuwe sport te proberen

Koop leuke sportkleding
Tja, we blijven vrouwen en stiekem motiveert leuke sportkleding ons. Daarnaast is het belangrijk om voor je sport de juiste kleding en schoenen te dragen. Shoppen voor sportkleding gaat indirect blessures tegen.

Daag jezelf uit
Soms heb je zelf niet eens door dat je niet meer uitgedaagd wordt. Fact is: wanneer je niet meer uitgedaagd wordt, is sporten een stuk minder leuk. Tijd om jezelf (weer) uit te dagen dus: voeg een extra element toe aan je training, ga een langere afstand lopen of experimenteer met zwaardere gewichten.'

Denk aan het eindresultaat
Waarom ben je in eerste instantie begonnen met sporten? Hou je doel voor ogen en hang eventueel inspirerende quotes op om je eraan te herinneren.

Hou je resultaten bij
Hou je vorderingen bij. Waarschijnlijk ga je meer vooruit dan je verwacht had en dat werkt motiverend.

Bundel krachten
In plaats van in je eentje sporten, kan het leuk zijn om af en toe samen te sporten of je aan te sluiten bij een groep. Andersom kan het ook heel bevrijdend zijn om af en toe alleen te sporten. Je sport op je eigen tempo en zet ondertussen je gedachten op een rijtje.

Hoe zorg jij dat sporten leuk blijft?

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest