yoga proberen

6 redenen om yoga te proberen

Yoga wordt steeds populairder en er zijn talloze verschillende vormen van yoga. Heb je het gevoel dat yoga niets voor jou is? Dit zijn 6 redenen om het toch eens te proberen.

1. Het helpt je te ontstressen

Tijdens yoga focus je je op het hier en nu. Je hebt geen afleiding in de vorm van je telefoon en zelf je drukke agenda vergeet je even. Mensen die aan yoga doen, hebben minder last van stress, zo blijkt uit onderzoek.

Lees ook:Win een yogamat voor plantfulness: yoga omgeven door planten

2. Je verbrandt er meer calorieën mee dan je misschien denkt

Je hoeft niet per se bikramyoga te doen om te zweten. Afhankelijk van welke vorm van yoga je beoefent, verband je tot 500 calorieën per uur.

3. Het is goed voor je hersenen

Uit onderzoek blijkt dat yoga goed is voor je geheugen en het helpt je om te focussen.

4. Je kunt genieten van de stilte

Het geluid van loopbanden, geklets, muziek. In de sportschool is het nooit stil. In een yogales daarentegen kun je genieten van de rust en volledig tot jezelf komen.

5. Je kunt de uitdaging met jezelf aangaan

In de yogales draait alles om jezelf. Je hoeft niet goed te zijn om met yoga te beginnen. Je begint op je eigen tempo en je daagt jezelf iedere les opnieuw uit.

6. Het maakt je leniger

Als je zes weken regelmatig yoga doet, ben je al flexibeler, blijkt uit onderzoek.

Santé’s favoriet

Yin yoga werkt in op de dieper liggende bindweefsels, wat uiteindelijk een soepeler lichaam en een mooiere lichaamshouding oplevert. Het boek Yin Yoga bevat: ruim 200 verhelderende foto’s, duidelijke beschrijvingen van de oefeningen, tal van variaties op de oefeningen. Houd je van Yoga dan mag dit boek niet ontbreken in jouw boekenkast. Voor meer informatie klik op onderstaande button.