Hardlopen Strand 1000x1440

5 tips voor hardlopen op het strand

Hardlopen op het strand is een goede afwisseling van je gewone hardlooprondes. Het is een stuk zwaarder, dus pas op voor blessures. Dit zijn een aantal aandachtspunten als je gaat hardlopen op het strand.

1. Let op de ondergrond

Op een zachte ondergrond moeten je spieren harder werken om je in balans te houden. Het risico op een blessure is daardoor groter. Hardlopen aan de rand van de branding is ideaal; het zand is nat en daardoor steviger, je spieren worden hard aan het werk gezet, maar niet zo hard als op droog zand.

2. Blijf op een vlakke ondergrond

Hobbels en bobbels vergroten het risico op een blessure.

Lees ook: Afvallen door hardlopen, hoe werkt het?

3. Loop niet te lang

Dat je spieren harder werken, merk je waarschijnlijk niet direct. De volgende dag daarentegen… Ren dus, zeker als je hardlopen op het strand niet gewend bent, geen te lange route.

4. Ga ’s ochtends of ’s avonds

Ga in de zomer niet hardlopen op het warmste moment van de dag. Het is te warm en je hebt waarschijnlijk geen zin om over alle zandkastelen heen te springen.

5. Smeer je in met zonnebrand

Smeer de huid die bloot is tijdens het hardlopen altijd in met een product met spf.

6. Probeer een keer op blote voeten te lopen

Op blote voeten hardlopen op het strand geeft een heel andere ervaring. Het is intensiever en goed om kracht op te bouwen. Begin niet zomaar met barefoot running, maar wissel in het begin hardlopen en wandelen met elkaar af. Pas op voor scherpe schelpen en stenen.

Tip van de redactie

Samsung Galaxy Watch Active 2
Smartwatch Ad
Shop

Gerelateerde artikelen