hardlopen

5 regels voor samen hardlopen

Samen hardlopen is gezellig en het motiveert je om écht te gaan. Maar hoe vind je een hardloopmaatje dat bij je past en hoe ben je zelf een goede hardlooppartner in crime?

1. Kies je hardloopbuddy verstandig

Je beste vriendin hoeft niet per se je ideale hardloopmaatje te zijn. Het is belangrijker dat jullie doelen overeenkomen en dat jullie eerlijk tegen elkaar kunnen zijn.

Lees ook:Wat kun je beter doen: buiten hardlopen of hardlopen op de loopband?

2. Blijf positief

Je rent samen om elkaar te motiveren. Als je altijd klaagt, bereik je het tegenovergestelde. Voor je het weet zit je samen in een negatieve spiraal. Bespreek liever positieve onderwerpen en pep elkaar op tijdens het samen hardlopen.

3. Kom op tijd

Als je hebt afgesproken met je hardloopmaatje, kun je niet op de bank blijven hangen. Het is een extra stok achter de deur, dat maakt het extra vervelend als je de ander laat wachten.

4. Er is ruimte voor uitzonderingen

Er kan een keer iets tussenkomen, waardoor een van beiden te laat komt of af moet afzeggen. Dat kan gebeuren. Mocht je vinden dat het te vaak gebeurt, bespreek dat dan.

5. Wees eerlijk

Eerlijkheid is belangrijk. Loop je liever met iemand die sneller is, of zou je juist liever hardlopen met iemand die minder fanatiek is, durf dat dan aan te geven.

Tekst Santé, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Rockerz Fitness trilplaat
Trilplaat Ad
Trilplaat Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen