energie zomer

3 tips om fit en vol energie de zomer door te komen

Het is zomer! We willen het liefst fit en wat strakker zijn. We nemen echter vaak acties die zorgen voor het tegenovergestelde. Hoe zorg je er nu voor dat je het deze zomer anders gaat doen? Wij hebben 3 tips voor je.

Vorige week met de warmte moest toch echt die bikini weer uit de kast. Had je daar moeite mee? Zou je willen dat je wat (corona)kilo’s lichter was? Of dat je iets strakker zou zijn? Fit, strakker en vol energie de zomer door. In de ruim 20 jaar dat ik trainingen geef, willen alle vrouwen dit. Maar wat zie ik? Mijn sportlessen zitten vaak minder vol in deze periode. Niet omdat iedereen al op vakantie is. En dit jaar al helemaal niet.

Lees ook:Waarom het soms beter is om niet intensief te trainen

Vakantiemodus

Velen komen al in de vakantiemodus. Het is vaak lekker weer. De avonden zijn lang. En dus geniet je van gezellige bbq-feestjes, borrels en regelmatig een ijsje eten met de kinderen bij de ijssalon. Nu het allemaal weer kan en mag, is dit alles nog aantrekkelijker. Je wilt dus strakker en fit zijn, maar je zorgt voor het tegenovergestelde. Herkenbaar?

Wat als jij het deze zomer anders gaat doen? Je voelt je juist stralend in je zomerjurkje. Je hebt bergen energie om het maximale uit de lange dagen te halen. Je voelt je lekkerder in je bikini of badpak. En je hoeft in september niet zo hard te werken om de zomerkilo’s (en nu ook nog eens de coronakilo’s) kwijt te raken.

Hoe ga jij fit die zomer door?

1. Blijf trainen of start er juist mee

“Het is nu bijna zomervakantie, ik start in september wel weer…” Dit horen we vaak. Zet deze opmerking direct weer uit je hoofd. Er is altijd een reden om niet te trainen. Ga jij je er beter door voelen? Smaakt dat ijsje er lekkerder door? Nee, juist niet! Daarnaast voel je je moe en futloos. Lichaamsbeweging is essentieel om je goed te voelen. Sporten geeft energie waardoor jij maximaal geniet van de lange zomerdagen. Sporten zet je vetverbranding op aan en vormt je spieren, waardoor jij je zelfverzekerder voelt. Plan dus juist die (online) trainingen in. Doe je dat in de ochtend, dan is de kans groot dat je de rest van de dag ook gezondere keuzes maakt qua voeding. Win-win dus. En train jij nog niet? Dan is de zomervakantie juist een goede periode om te starten. Je hebt meer tijd, voelt je relaxter, waardoor je meer ruimte hebt om die training in te plannen.

2. Hanteer de 80/20 regel

Zorg dat je 80 procent gezond en bewust eet. Ga bijvoorbeeld voor vijf dagen 100 procent gezond en laat in het weekend de teugels een beetje vieren. Laat jezelf dan dus niet helemaal gaan. Of kies ervoor om elke dag een ongezond moment te hebben: dus óf dat ijsje, óf dat patatje, óf dat wijntje ’s avonds. Geniet er heel bewust van en voel je vooral niet schuldig. Probeer hierbij je eetmomenten te beperken tot maximaal vier per dag. Zorg daarnaast dat bij je lunch en je diner de helft van je bord uit groente bestaat. Op deze manier krijg je makkelijker voldoende voedingsstoffen binnen en beperk je direct je calorie-inname.

3. Denk na over je diepste motief om fit en gezond te zijn

Als je alleen maar bezig bent met hoe je eruitziet, met in korte tijd wat af willen vallen, dan ga je dat niet vol houden. Focus veel meer op hoe het voelt om te trainen en gezond te eten. Bedenk daarbij waarom je dat wilt. Waarom wil je fit en gezond zijn? Vaak zit er meer achter dan alleen strakker in je bikini willen lopen.

  • Je wilt bijvoorbeeld meer energie hebben om ’s avonds na je werk met gemak nog wat huishoudelijke taken te doen, zodat je niet steeds achter de feiten aanloopt en je een relaxtere vrouw bent.
  • Je wilt fit zijn, zodat je met je kids tikkertje in de tuin kunt doen zonder dat je tong op je tenen hangt.
  • Of je wilt productiever zijn, zodat je op je werk beter presteert of je bedrijfsdoelen makkelijker haalt.

Wat is jouw reden? Schrijf dit voor jezelf op. Hang het op je badkamerspiegel, op je toilet, op je koelkast. Zo maak je met plezier andere keuzes. En ga jij fit, stralend en vol energie die zomer door.

50% korting voor Santé-lezeressen op Studio Fit!

Wil jij er in de maand juli gewoon tegenaan? Lekker trainen en op je voeding letten? Doe dan mee met Studio Fit. Een trainingsprogramma van vier weken inclusief het ebook Voeding: wat en waarom? En voedingsschema’s. Je hebt de mogelijkheid om vier trainingen (van max. 30 minuten) in de week te doen. Van HIIT tot Barre tot Strength tot Sculpt (makkelijke danschoregrafie). Veel variatie dus. Daarnaast zijn wij voor jou die stok achter de deur. Speciaal voor Santé-lezeressen 50% korting met de kortingscode BLIJFFIT50. Doe je mee?

Wie zitten erachter Studio C Online?

Studio C Online

Christina en Heidy zijn oprichters van het online work-outplatform Studio C Online.

Als werkende moeders weten ze hoe druk het leven kan zijn. Met Studio C Online willen ze het daarom makkelijker maken om sporten in te plannen in je leven, doordat je het gewoon vanuit huis kunt doen.

Ze bieden toffe workouts vol variatie en energie. Christina is een geboren entertainer. Haar energie spat door het beeldscherm heen. We horen vaak: “Door Christina’s enthousiasme is een workout zo voorbij”. “Het is net of Christina bij me in de woonkamer staat”.

Zo hopen ze vrouwen steeds weer te motiveren om te BLIJVEN trainen. Dit is namelijk zó belangrijk. Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor hoe je je mentaal voelt.

Hun studio staat voor variatie, afwisseling en originaliteit. Niet een training is hetzelfde. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit Studio HIIT, Studio Strength en Studio Fire. Dit zijn pittige workouts, waarbij het beter is om deze niet elke dag te doen. Daarnaast heb je de keus uit Studio Barre, Studio Sculpt (dans en aerobics in combi met arm/billen/core), Studio Power Pilates en Studio Stretch & Relax. Dit zijn trainingen van een lagere intensiteit die mooi af te wisselen zijn met de zware trainingen.
En als je een beginner bent, kan je juist heel mooi starten met de lichtere workouts en zo langzaam opbouwen naar de zware trainingen.

Wil jij een variatie van HIIT en Barre proberen? Gewoon in je huis of tuin, wanneer het jou uitkomt? Doe mee met de Gratis Workout Challenge. 5 trainingen in 2 weken. Daarbij ontvang je motiverende mail.

Gerelateerde artikelen