activitytracker

Activity trackers helpen helaas niet bij afvallen

Alle activity trackers zoals apps op je telefoon of FitBits, ten spijt: ze helpen niet bij het afvallen.

 

Het lijkt zo handig om met activity trackers bij te houden hoeveel stappen je per dag neemt of om te controleren hoe het met je bloeddruk en cholesterol zit. Het zou je motiveren om gezonder te gaan leven en een beter inzicht te laten krijgen wat betreft je gezondheid. Maar nu blijkt uit onderzoek van de universiteit van Florida dat een activity tracker zelden leidt tot het verlies van overtollige kilo’s.

Lees ook: Ik weet het wel, ik moet het gewoon even doen

Onderzoek naar activity trackers

Na het analyseren van zes onderzoeken waarbij zo’n 1.600 mensen waren betrokken, kwam naar voren dat er bij geen enkele deelnemer een significante daling van het cholesterolgehalte of de bloeddruk te zien was, meldt Het Laatste Nieuws.

Verrassend resultaat

Dr. Jones, professor aan de school van Health Services Research, is verrast over de onderzoeksresultaten. Hij dacht dat de activity trackers op een bepaald moment zouden helpen om af te vallen “omdat ze mensen meer in beweging brengen, maar dat klopt dus niet. Ze kunnen mensen motiveren om hun zittende levensstijl aan te pakken, maar in werkelijkheid passen mensen hun levensstijl bitter weinig aan ondanks de activity trackers.”

Gerelateerde artikelen