foamroller-oefeningen-proberen

7 foamroller oefeningen die je absoluut wil proberen

Heb jij regelmatig spierpijn of last van spanning in je lichaam? Dan wil jij deze 7 foamroller oefeningen absoluut een keer proberen!

Heb jij al een foamroller in huis? Zo niet, dan moet je er zeker eentje aanschaffen. Een foamroller kan namelijk helpen bij het herstellen van je spieren na het sporten, maar ook om de spanning op je spieren te verlichten na een dag achter je bureau zitten. Deze 7 oefeningen, ieder voor een andere spiergroep, moet je zeker eens proberen. Geloof ons, je spieren zullen je dankbaar zijn!

Lees ook:3 redenen om je soepelheid te trainen

Voor je kuiten

Strakke kuitspieren en beperkte enkelmobiliteit kunnen je bewegingen sterk beïnvloeden. Door je kuitspieren aan te pakken met de foamroller kan je de spanning wegrollen en je enkelstabiliteit verbeteren. Daardoor voorkom je blessures en kan je je sportprestaties verbeteren. Je kan deze oefening het beste ’s ochtends vroeg doen om stijfheid in je enkels te voorkomen of aan het einde van de dag om het bloed weer door te laten stromen na een dag zitten.

Hoe het moet: Ga op de vloer zitten met je benen voor je uit gestrekt en je handen op de vloer. Plaats de foamroller onder je kuiten en buig je linkerknie zodat je je linkerenkel op je rechterbeen kan leggen. Rol langzaam over de achterkant van je rechterbeen, van je knieën tot je enkels. Herhaal dit aan de andere kant.

Voor je hamstrings

Door de foamroller te gebruiken voor je hamstrings kan je bovenbeen losmaken en je heupmobiliteit verbeteren. Daardoor komt er minder spanning op je onderrug te staan. Heb je de hele dag aan een bureau gezeten? Doe deze oefening dan zodra je thuiskomt. Ook helpt het na een intense been workout om spierpijn te verminderen.

Hoe het moet: Ga met je rechterbeen op de foamroller zitten, buig je linkerknie en hou je handen achter je op de vloer. Rol heen en weer van vanaf je knie tot net onder je bil. Wissel van been en herhaal de oefening.

Voor je dijspieren

Je dijspieren vormen een heel gespannen spiergroep met verschillende lagen spier. Door dit gebied aan te pakken met een foamroller wordt je knie soepeler en komt er minder stress op je knieschijf te staan. Ook helpt het met je heupmobiliteit en het verminderen van spanning op je bovenbeen. Doe deze oefening voor een workout om je prestaties te verbeteren of erna om spierpijn te verminderen.

Hoe het moet: Ga je met je gezicht richting de grond liggen en plaats de foamroller onder je heupen. Rol nu heen en weer van je heupen tot je knieën.

Voor je rug

Rugpijn komt veel voor, maar gelukkig kan foamrollen die pijn direct verzachten. Er zitten namelijk veel verbindend weefsel in je onderrug om je spieren heen dat aan je ruggengraat verbonden zit, genaamd de thoracolumbale fascia. Door de foamroller op dit weefsel te gebruiken, worden je spieren geactiveerd en neemt de spanning af. Deze oefening kan je het beste doen na een hele dag zitten om stijfheid en pijn in je onderrug te voorkomen.

Hoe het moet: Ga op de vloer zitten met de foamroller tegen je onderrug en hou je handen achter je hoofd. Span je buikspieren aan en buig je knieën langzaam om de roller omhoog langs je rug te rollen tot net onder je schouderbladen. Rol hem terug naar beneden en herhaal de beweging.

Voor je buitenkant van bovenbenen

Vrouwen hebben een wijdere bekken en daardoor staat er vaak meer spanning op de buitenkant van onze dijen. De foamroller kan dit probleem verhelpen. Hierdoor voelen je bovenbenen niet alleen soepeler aan, het neemt ook de spanning van je heup en/of je knie weg. Probeer deze oefening voor een workout om de mobiliteit in je dijen te verbeteren.

Hoe het moet: Ga op je rechterzij liggen en plaats de foamroller onder je rechterheup. Zet je rechterhand op de grond, recht onder je schouder. Span je buikspieren en bilspieren aan om je balans te houden en gebruik je rechterarm om langzaam heen en weer te rollen van je rechterheup tot je rechterknie. Wissel naar de andere kant en herhaal de oefening met je linkerbeen.

Voor je schouders en je zij

Veel mensen dragen hun stress mee in het bovenste deel van hun rug en hun schouders. Harde druk op je drukpunten zorgt voor minder spanning in je spieren en minder gevoeligheid. Door je lichaamsgewicht te gebruiken op de foamroller komt de spanning in de drukpunten vanzelf los. Deze oefening kan je ieder moment van de dag doen!

Hoe het moet: Ga op je rechterzij liggen met de foamroller onder de rechterkant van je borst. Strek je rechterarm voor je uit op de vloer, strek je rechterbeen uit op de vloer en zet je linkerbeen gebogen voor je uit op de vloer. Rol zacht heen en weer totdat de foamroller je rechterschouder raakt. Wissel van kant en herhaal de beweging.

Voor je billen

Je bilspieren vormen de grootste spiergroep in je lichaam en bestaan uit meerdere lagen. Veel mensen hebben moeite om deze spieren te activeren. Door te foamrollen worden je spieren soepeler en krijgen je heupen meer bewegingsvrijheid, maar kan je ook je bilspieren activeren. Foamrollen helpt namelijk bij het stimuleren van de bloedsomloop, wat in je voordeel kan werken bij dagelijkse activiteiten als traplopen, maar ook bij het sporten.

Hoe het moet: Ga op de foamroller zitten, kruis je rechterbeen over je linkerknie en verplaats je gewicht naar je linkerheup. Zet je linkerhand op de grond om jezelf te ondersteunen en rol langzaam over je linkerbil heen. Wissel van kant en herhaal de beweging.

Bron: Womenshealthmag.com

Tip van de redactie

Tunturi Cardio Fit R20 Roeitrainer
Roeimachine Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen