yogaposes beginners wat is de makkelijkste yoga welke yoga is voor beginners?

6 yogaposes voor beginners die je helpen te healen

Veel yogavarianten zijn ervoor gemaakt om kracht op te bouwen of lekker te gaan zweten. Maar restorative yoga is een vorm van yoga die je kan helpen healen. Je doet er vooral poses die je helpen om spierspanning te verlichten en echt te ontspannen. Met deze yogaposes voor beginners kan jij diep mentaal en fysiek ontspannen en healen. Je hoeft ze slechts een tijdje vast te houden voor een healend effect. Doe je mee?

1. Upward dog

Deze oefening is ideaal voor het openen van je borst om je longen uit te zetten, je buik lichtjes te stretchen en je schouders en polsen subtiel te versterken.

Zo doe je het: Ga in een plankhouding staan en laat jezelf naar de grond zakken. Vouw je tenen onder je, strek je armen en til je borst op. Trek je schouders naar beneden en je schouderbladen naar elkaar toe voor het beste resultaat.

Lees ook: ‘Geen motivatie om te sporten? Dít helpt!

2. Child’s pose

Deze vloerpose kan je go-to zijn voor het ontspannen van je ruggengraat (vooral je onderrug), het openen van je schouders en een momentje van pure rust. Ook is het een fantastische pose als je even rust wil van andere poses. Doe hem zo vaak als je nodig hebt en zo lang als fijn voelt. Zorg dat je diep ademt naar je onderrug en ribbenkast toe.

Zo doe je het: Kniel met je knieën uit elkaar in een V-vorm en je tenen tegen elkaar aan. Ga op je hielen zitten en breng je borst naar je knieën. Strek je armen voor je uit en leg je hoofd op de mat om te rusten.

3. Dancer pose

De dancer pose helpt niet alleen om spanning los te laten, maar verbetert ook je balans, houding en kracht in je benen. Een kleine bonus: het is ook een van de sierlijkste poses.

Zo doe je het: Start door met je voeten bij elkaar te staan. Breng een knie naar je borst, breng je gebogen been vervolgens langzaam achter en pak je voet vast met je hand aan dezelfde kant. Oftewel, als je je linkerbeen optilt, pak je je linkervoet met je linkerhand. Strek je andere arm voor je uit en breng je borst naar voren terwijl je je gewicht op je standbeen houdt.

4. Forward fold

Yoga heeft niet alleen positief effect op je lichaam, het helpt je ook om trauma’s en andere emotionele onrust te verwerken. De forward fold – de wijde variant – is een goede oefening om stress los te laten. Het is een combinatie van kracht en overgave, aangezien je heel diep kan ademhalen in deze pose.

Zo doe je het: Ga rechtop staan en zet je voeten ongeveer 3 tot 4 stappen uit elkaar (iets wijder dan heupbreedte). Zet je handen op je heupen, strek je torso uit en breng langzaam je bovenlichaam via voren naar beneden. Zet je handen op de vloer gelijk onder je of vouw ze achter je rug, net wat voor jou comfortabeler voelt.

5. Bridge

Op zoek naar een beginnerspose die je ruggengraat mobiliseert en je heupen en je borst helpt openen? Dan is de bridge wat je zoekt! Het is de voorganger van de pose hieronder; minder intens, maar zeker effectief!

Zo doe je het: Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je hielen dicht bij je billen. Leg je armen recht langs je zij en strek je vingertoppen richting je voeten. Duw je voeten stevig de grond in en span je bilspieren aan om je heupen van de grond af te tillen.

6. Wheel

Oké, deze is voor als je een level hoger wil proberen. Een pose die iets meer voor gevorderden is, maar wel een hele goede voor je ruggengraat, heupen en schouders.

Zo doe je het: Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je hielen dicht bij je billen. Strek je armen uit boven je hoofd en zet je handen naast je oren op de mat. Je ellebogen steken daarbij uit richting het plafond en je vingers wijzen richting je voeten. Duw je voeten stevig in de grond en til je heupen en je schouders langzaam op om van de grond te komen. Je kan je hoofd vervolgens laten hangen richting de vloer.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen