Motivatie

Geen motivatie om te sporten? Dít helpt!

Heb je soms geen motivatie om te sporten? Want je bent moe, je hebt geen zin, je moet alleen… Dan is er gelukkig een simpele oplossing waardoor je motivatie flink wordt gestimuleerd!

Er is een nieuwe app gelanceerd die je zin om in beweging te komen flink kan stimuleren. De app SportU is een sociale sport-app waarop vrouwen elkaar kunnen ontmoeten, motiveren en helpen om samen te bewegen.

Lees ook:Work-out apps om te proberen

We bewegen niet voldoende

En dat is ook wel nodig, want cijfers van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport laten zien dat meer dan de helft van de volwassenen vrouwen niet voldoende beweegt. Maar liefst 25 procent heeft moeite zichzelf te motiveren. Hopelijk kan de app je toch stimuleren om in beweging te komen.

Hoe werkt de app?

In de app geef je met filters aan waar je interesse ligt en waar je naar op zoek bent: conditiegericht trainen, socializen en alles daar tussenin. Aan de hand van je persoonlijke profiel en omgeving word je gelinkt aan andere gebruikers, waarna je ze kunt toevoegen. Als het verzoek is geaccepteerd, is het mogelijk via de versleutelde chatfunctie met elkaar te praten.

In de app zijn verschillende vrouwvriendelijke sportscholen, maar ook yoga- of dansstudio’s in de omgeving zichtbaar. Ook kun je een hardloop- of wandelclubje opstarten.

Download voor iOS
Download voor Android

Gerelateerde artikelen