Lamp

Welke voordelen biedt led tl?

De traditionele TL buis heeft de afgelopen decennia zijn sporen verdiend als lichtbron voor verschillende toepassingen, zoals in kantoren, scholen, ziekenhuizen maar ook in woningen op zolders en kelders. Met de opkomst van LED-technologie is er echter een alternatief op de markt gekomen dat steeds populairder wordt: LED TL.

Led TL verlichting biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele TL verlichting. Zo is Led TL niet alleen energiezuiniger, maar gaat ook langer mee en is beter voor het milieu. In dit artikel zullen we de voordelen van led TL verlichting bespreken.

Zeer energiezuinig

Led TL verlichting is veel energiezuiniger dan traditionele TL verlichting. Led TL gebruikt namelijk tot wel 60% minder energie dan de bekende traditionele TL verlichting. Dit komt doordat led TL veel efficiënter is in het omzetten van elektriciteit naar licht. Hierdoor is led TL verlichting niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je bespaart hiermee enorm op de toch alle hoge energierekening.

Een lange levensduur

Led TL verlichting gaat veel langer mee dan traditionele TL buizen. Gemiddeld gaat led TL 2 tot 3 keer langer mee dan traditionele TL verlichting. Dus dat komt er op neer dat traditionele TL buizen ongeveer 10.000 uur meegaan en LED-TL buizen tot wel 50.000 uur. Dit betekent minder onderhoudskosten en minder frequent vervangen van de buizen.

Dit betekent dat je veel minder vaak je verlichting hoeft te vervangen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook beter voor het milieu. 


Direct aan- en uitschakelen

Led TL verlichting kan direct aan- en uitgeschakeld worden. Dit in tegenstelling tot traditionele TL, die eerst opwarmt voordat het volledige licht wordt uitgestraald. Dit betekent dat je met led TL geen last heeft van het bekende ‘flikkereffect’. Daarom hoef je nooit meer te wachten tot de verlichting volledig is opgewarmd om goed te kunnen zien om je werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Dit is niet alleen handig, maar kan ook bijdragen aan een betere productiviteit.

Geen UV-straling

Led TL  straalt geen UV-straling uit. Dit is dus veel beter je  gezondheid maar ook goed voor je interieur. UV-straling is schadelijk voor je ogen en ook schilderijen, stoffen banken en vloeren kunnen door deze straling behoorlijk verkleuren. Daarom zie je led TL ook vaak terugkomen in musea en kunstgalerijen. Dus in woningen kan led TL verlichting veel voordelen bieden en dus ook in ruimtes waar veel waardevolle spullen staan.

Milieuvriendelijk

Tegenwoordig natuurlijk is het natuurlijk een heel belangrijk punt: het milieu. Led TL is beter voor het milieu dan traditionele TL verlichting, het bevat namelijk geen schadelijke stoffen, zoals kwik wat schadelijk kan zijn voor het milieu als het in het afval terechtkomt. En zoals hierboven aangegeven gebruikt led TL-verlichting minder energie, waardoor er minder CO2 wordt uitgestoten.

Verschillende kleurtemperaturen

Met led TL verlichting heb je de keuze uit verschillende kleurtemperaturen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor warm wit licht, wat een gezellige sfeer geeft. Maar u kunt ook kiezen voor koel wit licht, wat ideaal is voor werkruimtes. Daarnaast zijn er nog verschillende andere kleuren te krijgen waardoor led TL makkelijk te gebruiken is.

Dit is een partnerbijdrage