Untitled Design 51

Tips om goedkoper te internetten en tv te kijken

Geldzorgen hebben een negatieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid. Het kan leiden tot stress, slapeloosheid en depressie. En met die almaar stijgende energieprijzen zoeken steeds meer huishoudens naar andere manieren om te besparen. Dat vonden we een goed idee om te bespreken hoe je dan wel kunt besparen: namelijk op internet en tv.

Overstappen = korting pakken

Veel huishoudens zitten al jarenlang bij dezelfde provider aangesloten voor internet en tv. En dat is eigenlijk zonde, zo zien we op de vergelijkingswebsite ProviderCheck.nl. Hier kun je aan de hand van een postcode check binnen een minuutje internet en tv vergelijken. Door over te stappen van provider pak je flinke welkomstkorting, die kan oplopen tot wel €25 per maand in het eerste jaar van je abonnement. Daarbij krijg je vaak ook installatiegarantie en de aansluitkosten cadeau. Kortom, zo kun je flink besparen.

Genieten van gratis extra’s

Bij die welkomstkorting, die oploopt tot wel 50% per maand, houdt het voordeel van overstappen nog niet op. Providers doen er graag veel aan om jou binnen te halen als nieuwe klant en dat betekent dat je van extra presentjes geniet. Waar kun je dan aan denken? Bijvoorbeeld een gratis smartphone, smartwatch of wifiboosters, maar ook een gratis abonnement op een streamingsdienst. Voorbeelden zijn ESPN Compleet, Viaplay en Canal+ Films en Series. Het aanbod wisselt regelmatig, dus check zeker de aanbiedingen van dit moment.

Gratis proefperiodes bij streamingsdiensten

Wie geen genoeg krijgt van tv kijken maar financieel gezien geen behoefte heeft om meerdere abonnementen op streamingsdiensten af te sluiten, die maakt simpelweg gebruik van de proefperiodes. Dat betekent dat je -afhankelijk van de dienst- zeven dagen tot een maand gratis van het hele aanbod kunt genieten. Voorbeelden zijn Videoland (14 dagen), Amazon Prime (30 dagen), NPO Plus en NLZIET (maand) en Canal Digitaal TV app (week). Wie slim bespaart die wisselt de proefperiodes af, zodat je een aantal maanden lang gratis meerdere streamingsdiensten kunt gebruiken.

Sluit je smartphone abo bij dezelfde aanbieder af

Vaak krijg je bij dezelfde (of gekoppelde) provider ook nog eens korting op je smartphone abonnement. Bijvoorbeeld KPN en T-Mobile, alsook Ziggo (Vodafone). Behalve concrete geldkorting behoren soms ook gratis data of belminuten tot de opties. En sommige aanbieders, zoals Budget Alles-in-1, geeft naast mobiel ook nog korting op energie.

Na vast contract weer overstappen

Zet de datum van de afloop van je vaste contract maar alvast in je agenda, want de kans is groot dat het dan opnieuw loont om over te stappen. Je kunt blijven vergelijken via een vergelijkingssite als ProviderCheck.nl om dan weer opnieuw voordeel te pakken. Neem die gratis extra’s mee in je keuze voor een bepaalde aanbieder, zodat je kunt kijken waar je onder de streep het voordeligst uitkomt. Je bespaart immers op deze manier bijvoorbeeld ook op die streamingsdienst of die nieuwe smartwatch. 

Dit is een externe seo-bijdrage