seks masturberen vrouw ander orgasme seks

Seksverslaving, zo kom je ervan af

Het is een beladen onderwerp: seksverslaving. Toch is het van belang om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Dus, laten we eens kijken hoe je hiermee om kan gaan en uiteindelijk de controle kan terugkrijgen.

Wat is seksverslaving precies?

Laten we beginnen bij het begin. Seksverslaving betekent niet alleen een overdreven interesse in seks, maar eerder een onvermogen om impulsen onder controle te houden, zelfs als deze negatieve gevolgen hebben. Daarom kan het invloed hebben op iemands werk, sociale leven en gezondheid.

Signalen herkennen

Allereerst, het identificeren van de tekenen is essentieel. Je vindt jezelf misschien urenlang op porno-websites, hebt frequente, risicovolle seksuele ontmoetingen of ervaart een constante obsessie voor seks. Daarnaast kun je je na het handelen naar deze impulsen schuldig of beschaamd voelen.

Aan de slag met de oplossing

Erken om te beginnen het probleem. Er is kracht in het accepteren dat er iets niet helemaal lekker zit. Zoek vervolgens professionele hulp. Een therapeut kan inzicht bieden en strategieën voorstellen voor verandering.

Blijf betrokken bij het herstel

Herstel is een reis, geen bestemming. Dus, blijf jezelf uitdagen en zoeken naar manieren om te groeien. Zoek daarnaast ondersteuning bij gelijkgestemden. Groepen zoals Sexaholics Anonymous kunnen een veilige plek bieden om te delen en te leren.

Ten slotte, seksverslaving is niet iets om je voor te schamen, en erkenning is de eerste stap naar herstel. Dus, als je denkt dat dit een probleem voor je kan zijn, aarzel dan niet om hulp te zoeken. Er is een weg naar buiten en die weg begint met de beslissing om te veranderen.

Als seks verslavend wordt

Seksverslaving leidt tot allerlei problemen. De ene seksverslaafde is roekeloos bezig door zijn seksuele escapades, de ander heeft problemen in de relatie of met zijn geweten. Het seksuele gedrag is sterker dan iemand zelf. De grote toestroom aan patiënten met seksverslaving heeft ervoor gezorgd dat de auteur van dit boek een systematische en praktische aanpak heeft ontwikkeld die goed blijkt te werken. In dit boek wordt ook ingegaan op relaties: wat de partner kan doen, hoe het vertrouwen hersteld kan worden en hoe kan worden omgegaan met terugval. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 5 tips voor een beter seksleven

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker