praten over seks

5 tips voor een beter seksleven

Hoe meer seks, hoe beter. Dat is de conclusie van Amerikaanse onderzoekers. En met deze 5 tips verbeter je je seksleven.

Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat het aantal keer seks of het aantal keer ruzie geen indicatie is voor hoe gelukkig een relatie is. Maar wel een indicatie is de verhouding aantal keer seks en aantal keer ruzie. Stellen die blij zijn met hun relatie hebben bijna altijd vaker seks dan ruzie. Bij ongelukkige stellen is dat net andersom. Een prima reden om de ruzies achterwege te laten en je kleren uit te trekken. Met deze 5 tips verbeter je je seksleven in een handomdraai.

Gebruik je fantasie

A dirty mind is a joy forever. Dat blijkt, want mensen met een actief seksleven hebben ook vaak een actief fantasieleven. Vijftig procent van de vrouwen en vijfenzeventig procent van de mannen fantaseert tijdens seks, vooral aan het begin, om extra opgewonden te raken, en aan het eind, om tot een orgasme te komen. Als je je fantasie wilt delen met je bedpartner, ga je gang, maar het belangrijkste is om je tijdens het fantaseren niet schuldig te voelen, want dan is het opwindende effect in een keer verdwenen.

Hoewel mannen en vrouwen verschillen in hun seksuele fantasieën, zijn er een aantal gemeenschappelijke thema’s, zoals seks met een vreemde of een bekendheid, seks met iemand van hetzelfde geslacht, seks in een groep, gedwongen seks, seks op andere locaties en toekijken of bekeken worden tijdens seks.

Maak je wensen kenbaar

Zeggen wat je prettig vindt in bed is een tip die je in elk verbeter-uw-seksleven-boek terugvindt. Maar hoe vertel je je geliefde dat je het liefst ondersteboven in een lycra pak aan de muur geketend wil worden of juist alleen maar wilt knuffelen bij kaarslicht? En vooral, hoe vertelt je dat als je al twintig jaar samen bent? Volgens de psychologen Michael Broder en Arlene Goldman is het nooit te laat om je wensen kenbaar te maken. Beter vijftien jaar te laat dan nooit, zeggen zij. En je seksuele verlangens uitspreken kan volgens hen ook prima zonder woorden. Pak tijdens het vrijen de hand van je (bed)partner en leidt hem of haar naar plekken op je lichaam die je opwinden. Laten zien wat je prettig vindt kan volgens Broder en Goldman net zo goed in gebaren als in woorden.

Seks zit tussen de oren

Seks is onlosmakelijk verbonden met de zintuigen. Geur, smaak, geluid en beeld zijn enorm belangrijk voor opwinding en plezier, met de huid als een van de belangrijkste en in ieder geval grootste zintuigen. De hersenen interpreteren de signalen van de zintuigen en zorgen vervolgens voor een toenemend gevoel van opwinding. Negatieve gedachten, maar ook overbodige gedachten als ‘wat zal ik vanavond eens koken?’ staan die opwinding in de weg. Zorg daarom dat deze ‘ruis’ in uw hoofd geen kans krijgt.

  • Zeg in gedachten ‘stop’.
  • Richt je op je partner, op een fantasie of op een lichamelijk gevoel.
  • Praat. Zeg iets liefs of opwindends tegen die leuke blote man of vrouw naast je. 

Meer plezier in seks is volgens Broder en Goldman een kwestie van veel oefenen, op elk gebied.

Doe aan yoga

Volgens sekstherapeute Anne Hooper is yoga goed voor een beter seksleven. Niet alleen train je de bekkenbodemspieren ermee, volgens Hooper noodzakelijk voor een stevig orgasme,  maar word je er ook soepeler door, handig voor atletische standjes.

Yoga is ook goed is voor je seksleven omdat je er ontspannen van wordt en je je beter voelt in je eigen lichaam.

Lees ook: waarom ochtendseks de beste seks is

Breng meer intimiteit in je relatie

De Engelse sekstherapeute Paula Hall heeft een oefening bedacht om wat extra intimiteit in je relatie te brengen. Hoe intiemer je als geliefden bent, hoe beter de seks.

Spreek af dat je een paar dagen om de beurt ‘vrager’ en ‘gever’ bent.

De dag dat je vrager bent, bedenkt je een aantal dingen die je graag van je partner wilt. Doe geen vage verzoeken als ‘wees lief voor me’ en vermijd ongezellige vragen als ‘breng de flessen naar de glasbak.’ Denk eerder in de lijn van ontbijt op bed, een voetmassage, elk uur een lief Appje of wilde seks (dat laatste hoeft dan misschien weer niet elk uur).

Door afwisselend te vragen en te geven, maakt het volgens Hall makkelijker om te zeggen wat je wilt en creëert je, ook al lijkt het in eerste instantie kunstmatig, meer intimiteit.

Tekst: Santé Beeld: GettyImages

Tip van de redactie

Magic® – Vibrerend Ei met App 3.0 – Sex Toys voor Koppels – Koppel Vibrator met Afstandsbediening – Lush – Clitoris Stimulator Vrouwen

magic vibrerend ei
KLIK HIER