Dit Kun Je Doen Om Je Relatie Te Verbeteren

5x dit kun je nu doen om je relatie te verbeteren

Je hoeft hiervoor maar één ding te weten over je partner. 5 tips om je relatie te verbeteren.

Om je relatie te verbeteren hoef je soms maar een paar kleine veranderingen aan te brengen in hoe je met elkaar communiceert. In het boek De 5 talen van de liefde wordt dat heel goed uitgelegd.

De 5 talen van de liefde is een bekend boek dat gaat over de vijf liefdestalen die er zijn. Kort gezegd zijn er vijf vormen van liefde die je kunt geven of krijgen:

1. Relatie verbeteren vraagt tijd en aandacht

Samen tijd doorbrengen en aandacht hebben voor elkaar.

Spreekt jouw partner deze liefdestaal? Drink samen koffie voordat je naar je werk gaat, plan een date night, leg een avond per week telefoons weg, ga om hetzelfde tijdstip naar bed, plan een staycation, ga samen wandelen.

2. Positieve woorden en complimenten

Een welgemeend compliment of bemoedigende woorden.

Spreekt jouw partner deze liefdestaal? Laat een lief briefje achter, geef een compliment, stuur onverwacht een lief berichtje, spreek je waardering uit voor een klus die je partner voor je gedaan heeft, vier een doel dat behaald is.

Liefde op de werkvloer

3. Dienstbaarheid

Laten zien dat iemand belangrijk voor je is, bijvoorbeeld door klusjes in huis te doen.

Spreekt jouw partner deze liefdestaal? Ga alvast tanken, leg een lunchpakketje klaar in de koelkast, help bij het uitzoeken van een outfit voor een belangrijke afspraak, ruim de was op.

4. Lichamelijke aanrakingen

Van elkaars hand vasthouden of een omhelzing tot seks.

Spreekt jouw partner deze liefdestaal? Kruip tegen je partner aan als jullie samen tv kijken, geef een nekmassage na een lange dag, kruip tegen hem/haar aan in bed, houd elkaars hand vast tijdens een wandeling, geef altijd een kus als je weggaat.

Handen liefde

Lees ook: internationale dag van het naakt tuinieren

5. Cadeaus

Met een cadeau laten weten dat je aan iemand denkt.

Spreekt jouw partner deze liefdestaal? Neem als verrassing de favoriete snack van hem/haar mee, neem een souvernir mee als je op vakantie of zakenreis bent geweest, houd een lijstje bij met cadeau-ideeën, stuur of geef een kaart met een lieve tekst.

Wat kun je met die informatie?

Iedereen heeft behoefte aan de vijf vormen van liefde. Voor de meeste mensen zijn twee van de vijf liefdestalen het belangrijkst. Als je weet wat voor jouw geliefde het belangrijkst is, kun je daar op inspelen en zo jullie relatie verbeteren. Je kunt het toepassen in liefdesrelaties, maar ook op vriendschappen.

Als je een andere liefdestaal spreekt dan je geliefden, kan dat zorgen voor meer afstand. Denk aan een ouder die weinig tijd heeft voor zijn/haar kind en dat goedmaakt met cadeaus of je partner die nooit echt wil praten, maar altijd in is voor seks. Er kan onbegrip ontstaan als je partner goedbedoeld een bos bloemen koopt om je op te beuren, maar jij eigenlijk behoefte hebt aan tijd samen. Die verschillende behoeftes kunnen zorgen voor onbegrip, terwijl beide partners de beste bedoelingen hebben.

Benieuwd naar jouw liefdestaal?
Weet je niet goed welke liefdestaal voor jou het belangrijkst is? Je kunt hier een test doen.

Lees ook: 4 tips om je relatie te verbeteren

Tip van de redactie

Wat is er leuker dan vragen beantwoorden over jezelf? Juist, vragen stellen aan je partner! Ontdek het boek met 999 vragen aan je partner. Van persoonlijke tot relatievragen, maak van het beantwoorden een topsport! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Diverse auteurs