Shutterstock 1043814685

4 voordelen van het hebben van huisdieren

Ze zijn zo lief en zo zacht en kunnen je zo’n aandoenlijke blik geven. Heb jij huisdieren? Zo ja, dan profiteer je van deze fijne voordelen.

Het is natuurlijk ontzettend gezellig in huis. De enthousiaste kwispelaar die jou begroet als je thuiskomt. En na een kwartiertje knuffelen met de Vlaamse Reus ben je ook weer helemaal zen. En er zijn meer voordelen aan het hebben van huisdieren!

Lees ook: ‘4 tips die psychologen geven

Boost voor je geluksgevoel

Het is onderzocht en wat blijkt? Als jij je huisdier goed verzorgt en ziet dat het beestje goed in z’n vacht ziet, gezond en gelukkig is en een fijn leventje leidt, komen wij jou de hormonen dopamine en serotine vrij. Inderdaad, die geven je geluksgevoel een fijne boost. Zo simpel en toch zo waar.

Sportmaatje

Met een hond in huis kun je natuurlijk niet heen om de dagelijkse wandelingen. Als je van de vier uitlaatmomenten er één tot twee lekker uitgebreid aanpakt, komen zowel jij als Diesel meteen aan je stappen. Bovendien versterkt samen wandelen jullie band. En kom je nog eens op plekken die je anders wellicht had geskipt. Ook andere huisdieren houden je in beweging: denk maar eens aan het verschonen van de kattenbak of het konijnenhok.

Onvoorwaardelijke liefde

Misschien zit het tussen jou en je partner ook helemaal snor. Geen twijfels. Af en toe een woordenwisseling. Maar werkelijk iedereen twijfelt weleens of-ie in de juiste relatie zit. Kan net zo goed gelden voor een vriendschap trouwens. Neem dan je huisdier(en), die houden onvoorwaardelijk van jou. Wat hen betreft bestáát er niet eens een ander.

Sterker immuunsysteem

Misschien heb je het weleens gehoord, het klopt gelukkig echt. Mensen die van jongs af aan met huisdieren opgroeien, hebben doorgaans minder last van allergieën – ook op volwassen leeftijd. Eigenlijk komt dat juist door de blootstelling aan allerlei allergenen en mogelijke ziekteverwekkers die huisdieren nu eenmaal met zich meedragen. Je immuunsysteem wordt hierdoor geprikkeld, wakker gehouden en gevoeliger gemaakt. Conclusie: die werkt op-en-top.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

20 NOVEMBER 2023

Tip van de redactie

Op zoek naar design voer- en drinkbakken die mooi passen binnen jouw interieur? De GIZMO keramische voerbakken met standaard zijn de perfecte oplossing voor jouw kat! Doordat de voerbakjes verhoogd boven de grond hangen, zorgt dit voor een prettige eetpositie en houding voor jouw huisdier. De voerbakjes zijn gemaakt van keramiek en daardoor vaatwasserbestendig. Voor meer info klik op onderstaande button.

Gerelateerde artikelen