Uit Bed Komen

3 tips om ’s winters uit je bed te komen

Het is niet gemakkelijk: in de koude maanden ’s ochtendsvroeg je warme bed verlaten. Hoe vermijd je dat je de snoozeknop maar in blijft drukken om uiteindelijk moe uit bed te stappen?

Als (vroeg) opstaan al niet je favoriete hobby is, dan maken de donkere, koude maanden het nóg ietsje lastiger. Met deze tips lukt het hopelijk net wat beter om de dag fris en fruitig te beginnen.

1. Doe rustig aan

Natuurlijk best een open deur, maar het is logisch om niet zomaar je bed uit te springen. Lees bijvoorbeeld eerst een aantal bladzijdes in een boek of schrijf in een journal wat de dag je gaat brengen. Start rustig op, zodat je de rest van de dag ook fitter blijft.

2. Laat je telefoon met rust

Laat je telefoon nog even links liggen. Het beste is zelfs om een halfuur helemaal je telefoon niet aan te raken nadat je uit bed stapt. Drink dus eerst een glas water en maak je zelf klaar. Die telefoon komt later wel. Dat geldt overigens ook voor wanneer je gaat slapen. Leg je telefoon een uur van tevoren weg voordat je gaat slapen.

Lees ook: Is vanzelf wakker worden beter dan gewekt worden door een wekker?

3. Koop een goede wekker

Vaak is je telefoon ook meteen je wekker. Handig natuurlijk, maar niet erg fijn wakker worden. Daardoor ben je namelijk snel geneigd om ook meteen de nieuwe appjes te lezen. Plus: het geluid van je telefoon is ook niet per se erg prettig om je dag mee te starten. Investeer daarom bijvoorbeeld in een daglichtlamp, die je rustig laat opstarten. Je hebt ook wekkers die je wakker laten worden met de geur van croissantjes of koffie. Ook niet verkeerd.

Favoriet van Santé

Heb je wel eens moeite met wakker worden? Of wil je ontspannen in slaap vallen? De nieuwe DistinQ Wake-Up Light is speciaal ontworpen om een gezond(er) slaapritme te creëren. Met de wekkerfunctie wordt het licht vóór je wektijd geleidelijk sterker; zo word je op een natuurlijke manier wakker. Voor meer info klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BEELD GETTY IMAGES
BRONNEN LINDA MEIDEN, RTL NIEUWS
24 NOVEMBER 2023