beste-beha-borstvorm

Zo vind je de beste beha voor jouw borstvorm

Beha’s. De een vindt ze verschrikkelijk, de ander kan niet zonder. Waarschijnlijk komt dat omdat het best lastig kan zijn de juiste maat en pasvorm voor jouw borsten te vinden. Om je een beetje op weg te helpen hebben we 9 veelvoorkomende borstvormen voor je op een rijtje gezet en je uitgelegd wat voor soort beha je daar het beste bij kan dragen.

1. Ronde borsten

De vorm: Jouw borsten zijn heel rond en even vol aan de bovenkant als aan de onderkant

De beste fit: Met dit soort borsten heb je geen structuur nodig, maar genoeg steun en bedekking. Daarom zijn de beste opties – gerangschikt van de meeste bedekking tot minder bedekking – T-shirt beha’s, balconette beha’s en diep uitgesneden beha’s.

Lees ook: ‘Dit gebeurt er als je geen beha meer draagt

2. Belachtige borsten

De vorm: Jouw borsten zijn smaller aan de bovenkant en ronder en voller aan de onderkant.

De beste fit: Een beha met een beugel en een volle cup geeft jouw borsten de steun die je nodig hebt én heeft de structuur om je borsten iets te liften zodat ze bovenop meer volume krijgen.

3. Druppelvormige borsten

De vorm: Jouw borsten zijn rond en vol aan de onderkant en hebben iets minder volume aan de bovenkant.

De beste fit: Een balconette beha met een beugel of een beha met lichte voorvorming met een verticale naad lift jouw borsten en laat ze voller lijken aan de bovenkant.

4. Asymmetrische borsten

De vorm: Jouw ene borst is (iets) groter dan de ander.

De beste fit: Een t-shirt beha kan visueel het verschil tussen je twee borstmaten wat kleiner maken. Doordat er geen naden in zitten en je borsten volledig bedekt zijn, zal het volume van de grotere borst wat minder opvallen, waardoor je het verschil minder snel zit. Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om een pad te kopen om de cup van je kleinere borst iets meer te vullen, al is dat natuurlijk niet per se nodig.

5. Slanke borsten

De vorm: Je borsten zijn lang, smal en naar beneden gericht.

De beste fit: Een beugelbeha die niet is voorgevormd is ontworpen om je borsten hun natuurlijke vorm te geven. Hij geeft jouw borsten de structuur om in te vallen en de steun om je borsten naar voren te laten wijzen.

6. Platte borsten

De vorm: Je borsten liggen wijd op je borst met weinig horizontale diepte.

De beste fit: Een push-up beha is een goede optie voor als je meer volume wilt. Ga je voor een natuurlijke look? Kies dan voor een beugelloze triangelbeha. Een beugelbeha heeft waarschijnlijk een te wijde omtrek, waardoor er ruimte aan de zijkant kan ontstaan of je beha oncomfortabel gaat zitten. Beugelloze beha’s zouden dus de perfecte oplossing kunnen zijn!

7. Oost-west borsten

De vorm: Je borsten hangen naar de buitenkant van je torso met je tepels naar buiten wijzend en wat ruimte tussen je borsten op het midden van je borstkas.

De beste fit: Een voorgevormde beha is ideaal voor het creëren van vorm. Ook zorgt hij ervoor dat je borsten naar voren zullen wijzen.

8. Close-set borsten

De vorm: Je hebt nagenoeg tot geen ruimte tussen je borsten in.

De beste fit: Een triangelbeha of een diep uitgesneden beha werkt voor jouw borsten het beste, aangezien ze een lager en korter tussenstuk in het midden hebben vergeleken met andere beha’s. Daardoor kan het midden van de beha plat op je borstbeen liggen zonder dat het op je borstweefsel ligt.

9. Wide-set borsten

De vorm: Je hebt veel ruimte tussen je borsten in

De beste fit: Een diep uitgesneden beha met of zonder vulling kan helpen je borsten naar elkaar toe de duren en daarmee je decolleté te vergroten.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen