hoofdpijn

Zo eet je je hoofdpijn weg

Hè bah, hoofdpijn. Zeurend, knallend, kloppend of op de achtergrond aanwezig. Niemand zit erop te wachten. Dit eten (en drinken) zou weleens kunnen helpen in de strijd tegen de pijn.

Vooropgesteld: als jij écht fikse hoofdpijnen hebt, die je niet kunt toeschrijven aan je (aankomende) menstruatie of een dagje te weinig water drinken, dan doe je er natuurlijk goed aan eens naar een oorzaak op zoek te gaan. Je huisarts kan je verder helpen. Voor al die andere hoofdpijnklanten: zo eet je je hoofdpijn weg. Iets met het nuttige met het aangename verenigen!

Lees ook: ‘4 handige stretches tegen pijn in je onderrug

Gember

Met hoofdpijn gaat regelmatig ook een gevoel van misselijkheid gepaard. Ideaal tegen een weeïg, misselijk gevoel is gember. Gooi een knolletje in de glas met gekookt water of knabbel op een gemberkoekje. Er zijn trouwens studies die laten zien dat gember zelfs een migraine-aanval kan helpen voorkomen. Worth the try.

Peulvruchten

Soms voelt het alsof je ‘gewoon je dag even niet hebt’, maar heb je in werkelijkheid (ook) last van een laag bloedsuikerniveau. Haal je voordeel – gedurende de hele dag! – uit bijvoorbeeld bonen en linzen. Je lichaam neemt de koolhydraten hieruit gedoseerd op, waardoor je de hele dag verzekerd bent van een stabiele spiegel. Niet zo’n fan van bonen of linzen? Een kom havermoutpap kan ook.

Even geen vette hap

Ja, lastig. Juist als je jezelf heel zielig vindt, is die Thuisbezorgd-bestelling snel gemaakt. Maar doe jezelf en je hoofd een plezier en skip bij hoofdpijn vet eten. Vet eten verhoogt de hoeveelheid bloedvetten in je lichaam. En die worden dan weer in verband gebracht met het veroorzaken en verergeren van pijn in het koppie. Toch de behoefte aan iets vettigs? Bereid een stukje vis voor jezelf. Pak je meteen the good kind mee.

Water

In de categorie: wisten we natuurlijk al. Maar voor álle zekerheid het vermelden waard: drink voldoende water. Als je kraanwater na een tijdje saai gaat vinden, kun je er gerust wat siroop door mixen. Of je trakteert jezelf op een glas ananassap. Maar laat die koffies en cocktails vandaag een keertje staan. Die onttrekken juist vocht en daar zit geen enkel hoofd op te wachten.

Tekst Santé, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Bestel hier

Gerelateerde artikelen