staand werken

Waarom staand werken beter is voor je gezondheid

Steeds meer mensen krijgen last van gezondheidsklachten doordat ze zittend werken. Tegenwoordig zijn zit-sta bureaus steeds populairder. Staand werken heeft namelijk een hoop gezondheidsvoordelen.

Calorieverbranding

Je gewicht neemt toe als je meer calorieën eet dan dat je verbrandt. De snelste manier van calorieën verbranden is natuurlijk door veel lichaamsbeweging. Toch kan staand werken ook bijdragen aan de verbranding. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je door staand te werken 170 calorieën extra verbrandt. Gebaseerd op een vijf daagse werkweek zijn dat toch weer 850 calorieën extra!

Lees ook: ‘Zoveel uur werken is goed voor je welzijn’

Minder kans op hart- en vaatziekten

Het eerste bewijs dat staand werken beter is voor je gezondheid dateert uit 1953. Er werd onderzoek gedaan naar buschauffeurs die de hele dag stonden. Hier kwam uit dat de staande buschauffeurs een lagere kans hadden op hart- en vaatziekten dan collega’s die de hele dag zaten. Vanaf die tijd hebben steeds meer onderzoekers zich verdiept in de ontwikkelingen van zittend en staand werken. Uit recent onderzoek blijkt dat mensen met een zittend beroep maar liefst 147% meer kans hebben op hart- en vaatziekten. Het blijkt zelfs zo schadelijk te zijn dat een uur intensief sporten een hele de dag zitten niet kan compenseren.

Minder last van je nek en rug

Als je staat heb je minder last van je nek en rug. Als je zit, bevindt je rug zich in een onnatuurlijke positie. Na een tijdje kan je last krijgen van rugklachten. Als je ervoor kiest om voortaan te werken achter een zit-sta bureau zal je merken dat de druk op de wervelkolom vermindert.

Bron: medicalfacts.nl 

Gerelateerde artikelen