Veiligste Kruiken

5 veiligste kruiken zonder verbrandingsgevaar 

Koude nachten vragen om warme oplossingen. Een kruik is perfect om het bed voor te verwarmen, maar let op: veiligheid voorop.

Het belang van een veilige kruik

Je kent het wel: die kille avonden waarop alleen een warme kruik je kan opwarmen. Maar pas op, een lekkende, ontploffende of gescheurde kruik kan ernstige brandwonden veroorzaken​​. Gebruik daarom altijd een kruikenzak als extra beschermingslaag en check regelmatig of de kruik nog intact is​​​​. Vul de kruik niet met kokend water, maar met water van maximaal zestig graden om verbrandingsgevaar te voorkomen​​​​. Want tja, het gaat helaas weleens mis. Zo kon je op RTL Nieuws lezen hoe Sandy Doorson vreselijke brandwonden opliep nadat haar warmwaterkruik ontplofte. Wees dus verstandig en gebruik een veilige kruik.

Top 5 veilige kruiken

1. Elektrische kruik

In slechts zeven minuten laad je deze elektrische kruik op. Zonder gedoe met water én met een automatische thermostaat die bij zeventig graden stopt. Dankzij drievoudige lekbeveiliging is deze kruik extra veilig. Bovendien heeft deze elektrische kruik een vak om je handen te verwarmen. Wat wil je nog meer?

2. Warmwaterkruik met fleece hoes

Ervaar de warmte en het comfort van deze bedkruik in stijlvol antraciet. Deze kruik, vervaardigd uit duurzaam thermoplast in plaats van het gebruikelijke rubber, is geurloos en lekt niet. Met een inhoud van twee liter en een zachte fleece hoes van 100% polyester biedt het ultiem comfort op koude dagen.

3. Krexs elektrische kruik

Ontdek het gemak en de veiligheid van deze duurzaam geproduceerde elektrische kruik. Met slechts zeven minuten opladen biedt het tot drie uur warmte, zonder het risico op verbrandingen door heet water. Perfect voor langdurig, zorgeloos genieten van aangename warmte.

4. Pittenzak met wasbare hoes

Niet direct een kruik, maar wel een veilige optie. Verwarm de pittenzak in de magnetron voor een aangename warmte. Uitgerust met een wasbare katoenen hoes, gevuld met tarwe en vrijwel geurloos, biedt deze pittenzak zowel warmte als verkoeling. Ideaal voor nek- of rugklachten, te gebruiken als coldpack of warmtekussen.

5. Kruik met Teddy hoes

Deze Scandinavisch kruik biedt tot zes uur lang comfort. Een stijlvolle set met een off-white kruik en een extra zachte, bruine hoes, vervaardigd uit natuurlijke en gerecyclede materialen. Zo geniet je van een lekvrije, veilige warmte.

Lees ook: Koelen of verwarmen bij pijn?

Tips voor veilig kruikgebruik

  • Check voor gebruik: Controleer altijd de kruik en de dop voor elk gebruik. Let ook op de houdbaarheidsdatum van de kruik​​.
  • Gebruik een kruikenzak: Een kruikenzak biedt extra bescherming tegen hitte en voorkomt direct contact met de huid​​​​.
  • Haal een warmwaterkruik uit bed: Gebruik de kruik alleen om het bed op te warmen en haal deze eruit voordat je gaat slapen, vooral bij babybedjes​​.

Een warme kruik kan een uitkomst bieden tijdens koude nachten. Veiligheid staat echter altijd voorop. Met deze top vijf veilige kruiken en de genoemde veiligheidstips kun je zorgeloos genieten van de warmte.

Lees ook: 8 tips om je huis warm te houden zónder verwarming

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker
4 december 2023