Terugval tijdens Het Afvallen

Heb je een terugval tijdens het afvallen? Doe dit

Iedereen weet dat aan de lijn doen een moeizaam proces kan zijn. Een terugval is dan ook niet ongewoon. Maar raak niet in paniek. Hieronder lees je wat je kunt doen als het afvallen even niet lukt.

Waarom een terugval tijdens het afvallen?

Accepteer allereerst dat iedereen wel eens een misstap maakt. Het is belangrijk om te begrijpen waarom de terugval is gebeurd. Kwam je in de verleiding toen je langs de MacDonald’s liep? Ging je met knorrende maag boodschappen doen, waardoor je te veel in je winkelwagentje gooide? Analyseer wat de oorzaak is geweest en leer ervan. Zo voorkom je dat het opnieuw gebeurt.

Herpak jezelf

Daarnaast is het cruciaal om jezelf snel te herpakken. Blijf niet hangen in teleurstelling en schuldgevoelens. Integendeel, motiveer jezelf om terug op de juiste weg te komen. Focus op je doelen en de redenen waarom je begon met afvallen.

Evalueer je doelen

Het kan bovendien zijn dat je doelen niet realistisch zijn. Neem de tijd om ze te evalueren en indien nodig aan te passen. Het is beter om kleine, haalbare doelen te stellen dan jezelf te overbelasten met onhaalbare verwachtingen.

Zoek ondersteuning

Aarzel verder niet om hulp te zoeken. Praat met vrienden, familie of een diëtist. Ze kunnen je advies geven en ondersteuning bieden om door deze lastige periode heen te komen. Je zou aan je beste vriendin kunnen vragen om niet die schaal met bonbons voor je neus te zetten. Of aan je moeder of ze voorlopig even niet speciaal voor jou die kaneelkoekjes koopt als je op bezoek komt.

Plan je maaltijden

Het plannen van je maaltijden kan tenslotte ook een groot verschil maken. Op deze manier vermijd je ongezonde keuzes en blijf je op het goede pad.

Kortom, herinner jezelf eraan dat een terugval niet het einde van de wereld betekent. Het is een kans om te leren, je strategie te herzien en sterker terug te komen. Dus geef niet op, en ga door met je goede voornemens om af te vallen.

Santé’s favoriet

De bestseller Afvallen met gezond en vooral lekker eten bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Hoe nuttig is calorieën tellen voor gewichtsverlies?

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Natalia Rakhorst, Walter Rakhorst