pijnlijke hielkloven

5 tips tegen pijnlijke hielkloven

Heb je last van pijnlijke hielkloven? Geen paniek. Gelukkig zijn er effectieve methoden om deze onaangename kwaal te bestrijden. Hieronder vind je vijf betrouwbare tips om je voeten weer zacht en soepel te maken.

Tips tegen pijnlijke hielkloven

1. Hydrateer je voeten dagelijks

Ten eerste is hydratatie essentieel tegen pijnlijke hielkloven. Net als de rest van je huid hebben je voeten dagelijkse vocht nodig om soepel te blijven. Kies voor een voetencrème die ingrediënten zoals ureum of lanoline bevat. Smeer je voeten in voor het slapengaan en trek katoenen sokken aan; zo kan de crème ’s nachts diep inwerken.

2. Vermijd heet water

Hoewel een hete douche ontspannend kan zijn, droogt heet water je huid uit. Verkort daarom de tijd onder de hete straal en gebruik lauw water als je je voeten wast. Smeer direct erna je voeten in, zodat je huid extra ontvankelijk is voor hydratatie.

3. Gebruik een puimsteen

Als je hielkloven hebt, is het bovendien belangrijk om dode huidcellen regelmatig te verwijderen. Dit kan met een puimsteen of voetvijl. Doe dit bij voorkeur na een voetbad, wanneer je huid zacht is. Hierdoor wordt het eelt verminderd en kunnen verzorgingsproducten beter hun werk doen.

4. Draag goed passend schoeisel

Tevens is het dragen van goed passend schoeisel van groot belang. Schoenen die niet goed zitten kunnen druk uitoefenen op bepaalde delen van de voet en de vorming van eelt en kloven bevorderen. Zorg dus voor schoenen die comfortabel zitten en voldoende ondersteuning bieden.

5. Zorg voor een gebalanceerd dieet

Tot slot weerspiegelt je huid je algehele gezondheid. Dus een gebalanceerd dieet, rijk aan vitamines en mineralen, kan helpen je huid te herstellen. Zorg voor voldoende inname van vitamine E en omega-3-vetzuren, die je kunt vinden in noten, zaden en vette vis.

Met deze tips zul je zien dat je hielkloven zullen verminderen en uiteindelijk zelfs helemaal verdwijnen. Vergeet niet: consistentie is de sleutel. Gun je voeten de zorg die ze verdienen.

Best beoordeelde elektrische voetvijl

Verwen je voeten met de innovatieve LifeWise elektrische voetvijl: uitgerust met een roterend 360 graden oppervlak en verwisselbare schuurpads. Deze voetvijl bereikt moeiteloos elke plek en door de vervangende pads kan het door het hele gezin gebruikt worden. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Dé stap-voor-stap voeten detox handleiding

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker