
Oosterse twist: deze tonijnsandwich wil je proberen
3 juli 2025
Op zoek naar een snelle lunch of een hartig tussendoortje met een Aziatische twist? Deze sandwich met Japanse tonijn is fris, eiwitrijk en boordevol umami. Ideaal als je zin hebt in iets anders dan een standaard boterham, maar geen uren in de keuken wilt staan.
Bereidingstijd: 20 minuten
Marineertijd: 1 uur
Japanse tonijnsandwich
ingrediënten
- 2 el Japanse sojasaus
- 2 el mirin
- 2 el sake
- ½ el suiker
- 2 plakken kraakverse tonijn van 150 gram elk
- ¼ rode kool
- 1 bosje radijs
- ½ rode en ½ gele paprika
- 1 el citroensap
- 1 handvol botersla (of 1 little gem)
- 2 rustieke bruine stokbroden
- 1 handvol kiemgroente
- 2 el geroosterd sesamzaad, zwart en wit

Bekijk ook dit recept: ‘Snack slim met deze spinazie-fetahapjes’
Bereiding
Stap 1: meng de sojasaus met de mirin, sake en suiker. Dep de tonijnsteaks droog, leg ze in de marinade en laat afgedekt 1 uur in de koelkast marineren. Draai de tonijn na 30 minuten even om.
Stap 2: Snijd of schaaf de rode kool in fijne reepjes, de radijs in plakjes en de paprika’s in flinterdunne reepjes. Meng de gesneden groenten in een kom met het citroensap en een beetje zout; laat ook marineren.
Stap 3: haal de tonijn uit de marinade en dep droog. Bestrijk de vis rondom met de olie. Laat een koekenpan met antiaanbaklaag heet worden. Bak de tonijnsteaks heel kort aan beide kanten; de vis moet net als bij roodgebakken biefstuk van binnen rauw blijven.
Stap 4: leg de tonijn op een snijplank en snijd in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Stap 5: halveer de stokbroden en snijd ze open. Beleg de broodjes met wat slablaadjes, verdeel de tonijn en de gemarineerde groenten erover.
Stap 6: garneer tot slot met de kiemgroente en het sesamzaad.
LEES OOK
Beeld & recept: BeeldigBeeld/StockFood, Getty Images
Uit andere media