
Snack slim met deze spinazie-fetahapjes
24 juni 2025
Op zoek naar een lekker tussendoortje of een vegetarisch hapje voor bij de borrel? Deze bladerdeeghapjes met spinazie, feta en een vleugje knoflook zijn heerlijk hartig en verrassend makkelijk te maken. Ideaal als je zin hebt in iets warms uit de oven zonder al te veel gedoe.
Bladerdeeg gevuld met lente-ui, spinazie & kaas (vegetarisch)
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Baktijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 1 bosje lente-ui
- 1 teentje knoflook
- 250 g jonge spinazie
- 3 el olijfolie
- 100 g feta
- 2 el paneermeel
- 1 rol bladerdeeg
- 1 eidooier
Extra benodigdheden:
- Bakpapier
- Ronde uitsteekvormen (handig voor het deeg, maar niet noodzakelijk)

Bereiding
Stap 1: verwarm de oven voor op 220°C boven- en onderwarmte.
Stap 2: maak de uitjes schoon, was en snijd in dunne ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
Stap 3: verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook lichtbruin. Voeg de spinazie toe, laat slinken en blijf roeren tot het vocht is verdampt. Gooi het mengsel over in een kom en laat afkoelen.
Stap 4: verkruimel de feta erover, meng het paneermeel erdoor en breng op smaak met zout en peper.
stap 5: bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit en snijd er zoveel mogelijk rondjes uit met een doorsnede van circa 8 centimeter.
Stap 6: verdeel de vulling over de helft van de deegrondjes en laat aan de randen zo’n 1 centimeter vrij. Bestrijk de randen met water, leg de overige deegrondjes erop en druk de randen aan met de tanden van een vork.
Stap 7: leg de rondjes op de bakplaat. Klop de eidooier los met 1 eetlepel water, bestrijk de bovenkant van het deeg ermee en bak in circa 20 minuten goudbruin in de oven. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en serveer. Eet smakelijk!
LEES OOK
Beeld & recept: BeeldigBeeld/StockFood, Getty Images
Uit andere media