Untitled Design 53

Waarom wandelen zo gezond is

Wandelen en buiten zijn is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Wij zijn van nature buitenmensen en onze geest werkt beter in de natuur, zo blijkt. Hier lees je hoe dat precies zit.

In een tijdperk waarin technologie ons constant aan ons scherm gekluisterd houdt en de drukte van het dagelijks leven ons soms verstikt, kan één eenvoudige, tijdloze activiteit een wereld van verschil maken voor onze gezondheid: wandelen. Van ontspanning tot fysieke fitheid, het simpele ritme van het lopen biedt talloze voordelen voor zowel ons lichaam als onze geest.

Lees ook: waarom je een rol wc papier in de koelkast moet leggen

Natuur

Wandelen is niet alleen een fijne activiteit, maar ook een krachtige manier om zowel fysieke als mentale gezondheid te bevorderen. Dus trek die wandelschoenen aan, stap naar buiten en omarm de vele geneugten die het lopen te bieden heeft. Je gezondheid zal je er dankbaar voor zijn.

De mooiste boeken over het buitenleven

De levende berg

De Schotse bergwandelaar, onderwijzeres en dichter Nan Shepherd bracht haar leven door op zoek naar de natuur in de Cairngorms – een adembenemend mooie, ruige bergketen in de Schotse Hooglanden. Bestel ‘m hier.

Het zoutpad

Misschien wel het mooiste boek over wandelen van de laatste jaren. Waargebeurd verhaal over een stel dat alles kwijtraakt en besluit om langs de Engelse zuidkust te gaan lopen met niet meer dan een tent. Bestseller. Bestel ‘m hier.

Into the wild

De klassieker onder de buitenboeken. Ook hierin blijkt dat ons brein buiten wil zijn Ook verfilmd. Bestel ‘m hier.

Beeld: Gettyimages tekst Santé

Favoriet van de redactie

Loperswol, waarmee je blaren kunt voorkomen (en ook goed tegen likdoorns, hielspoor en andere voet ellende).

loperswol loopwol voetwol lanoline wandel wol wandelen blaren
Bestel hier