Wc Papier In De Koelkast

Waarom je een rol wc papier in de koelkast moet leggen

Als je koelkast niet zo fris ruikt, komt dat door te veel bacteriën en schimmels. Met een rol wc papier in de koelkast los je dat op.

In een ideale wereld haal je elke dag even je koelkast leeg en haal je er een vochtig doekje doorheen. In een niet zo ideale wereld leg je een rol wc papier in de koelkast. Een wat? Ja, je leest het goed. Wc papier is ideaal als vocht absorbeerder. En. als je koelkast te vochtig is, trekt dat bacteriën en schimmels aan. Al die micro organismen zorgen voor vieze geurtjes.

Wc papier in de koelkast

Een rol toiletpapier in je koelkast zorgt ervoor dat het overmatige vocht wordt geabsorbeerd. Maar het papier trekt ook echt vieze geurtjes aan. En hoe minder vocht er in de lucht van je koelkast circuleert, hoe minder vieze lucht. Natuurlijk kun je ook een keukenrol in je ijskast leggen, maar die is behalve groot ook vaak duurder.

Andere oplossing

Oké, misschien ziet zo’n rol wc papier er niet echt gezellig uit. Gelukkig zijn er meer manieren om je koelkast lekker te laten ruiken. Zet een bakje met baking soda in de ijskast. Ook dat zorgt ervoor dat vocht en vieze luchtjes worden gefilterd.

Suusmaaktschoon

Onze eigen opruim- en schoonmaak goeroe Suus, van Suusmaaktschoon.nl heeft ook nog wat tips om je koelkast wat lekkerder te laten ruiken.

  • Volledig leeghalen: Zorg ervoor dat je echt alles uit de koelkast haalt, inclusief de schappen en lades. Dit geeft je de kans om alles grondig schoon te maken.
  • De grote schoonmaak: Gebruik een mengsel van lauw water met natuurazijn (een deel azijn op drie delen water is een goede verhouding) en maak de gehele binnenkant van de koelkast schoon. Let op: wees voorzichtig bij de afdichtingen van de koelkastdeur. Azijn is een zuur en kan het rubber aantasten als het te lang of te vaak wordt blootgesteld.
  • Diep schoonmaken: Plaats een glaasje met azijn in de koelkast en laat dit een nachtje staan. De azijn helpt om de geurtjes te absorberen en te neutraliseren.

Tekst Santé, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Suzanne Sengers