nationale suiker challenge geen tafelsuiker darmen

Doe je mee aan de Nationale Suiker Challenge?

De derde editie van de Nationale Suiker Challenge gaat door! Van 8 tot en met 14 juni daagt het Diabetesfonds je uit om zeven dagen lang gezond te eten en drinken zonder suiker. Doe je mee?

Door het vele thuis zitten, is de verleiding groot om uit pure verveling een graai in de snoeppot te doen. Zo blijkt uit onderzoek dat Nederlanders er tijdens de coronacrisis moeite mee hebben om een gezonde leefstijl aan te houden.

Lees ook:5 tips om te minderen met suiker

Gezonde keuze

Meer dan 60 procent van de volwassenen in ons land voldoet niet aan de suikerrichtlijn van de Wereldgezondheidsorganisatie. Hoe meer suiker je binnenkrijgt, hoe groter de kans op overgewicht en daardoor diabetes type 2.

Daarom is de Nationale Suiker Challenge voor het Diabetes Fonds ook dit jaar een manier om mensen te ondersteunen met het maken van een gezonde keuze.

Doe je mee?

Tijdens de Nationale Suiker Challenge is het de bedoeling om zeven dagen lang te eten en drinken zonder suiker. Het gaat dan vooral om de vrije suikers. Dit zijn alle toegevoegde suikers plus de suikers die aanwezig zijn in honing, siropen, vruchtensappen en vruchtenconcentraat.

Kijk op diabetesfonds.nl/minder-suiker/suikerchallenge voor tips en recepten. Doe je mee?

Gerelateerde artikelen