Suiker (4)

5 tips om te minderen met suiker eten

Vind jij het ook zo last om minder suiker te eten? Er zijn ook zoveel lekkere dingen verkrijgbaar. Daarom is iedere tip om het makkelijker te maken welkom.

1. Slik een chroomsupplement

Is je drang om suiker te eten groot? Slik dagelijks 150 mcg van chroom totdat je van je suikerverslaving af bent. Chroom ondersteunt je alvleesklier en verbetert de werking van insuline in je lichaam. Hierdoor krijg je minder zin in zoet.

Klik hier

2. Eet veel proteïnen

Proteïnen zorgen ervoor dat je voor langere tijd vol zit, zodat je niet verlangt naar suiker. Begin de ochtend met een groenteomelet en eet ook de rest van de dag veel noten, zaden, mager vlees (kip, kalkoen), sojaproducten of tahin, een pasta van sesamzaad.

3. Blijf gehydrateerd

Je lichaam verwart soms dorst met trek hebben in suiker. Wanneer je een snack attack voelt aankomen, drink dan veel water. Dat geeft bovendien een vol gevoel.

4. Blijf een sugar craving voor

Als je weet dat je om vier uur ’s middags hunkert naar een chocoladereep, eet je om drie uur alvast een gezonde snack, zoals rauwe amandelen of walnoten of een stuk fruit.

5. Maak een wandeling

Uit onderzoek blijkt dat chocolade-eters die een ommetje maken van vijftien minuten, ongeveer de helft van de hoeveelheid chocola eten dan ze normaal gesproken doen. Zelfs als ze stress hebben. Zo’n loopje stilt dus de trek in suiker.

Foto: Getty Images Bron: Archief

Boekentip

Klik hier

Tip van de redactie

Gerelateerde artikelen