sugar

Snoepen zonder door te slaan: hoe dan?

Er is niets mis met genieten van een ongezond eten, integendeel zelfs. Maar wat als je geen maat kunt houden en de hele reep of een heel pak koekjes naar binnen werkt? Hoe kun je snoepen zonder door te slaan?

Zorg dat je niet te veel in huis hebt

Na een gezond ontbijt, een zelf meegenomen lunch op kantoor en een gezonde avondmaaltijd beginnen veel mensen pas ’s avonds te snaaien. Het helpt om niet te veel in huis te hebben. Verder kun je het best je snacks voorbereiden in porties. Plof niet met een zak chips op de bank, maar doe een hand chips in een bakje. Op is op.

Lees ook:7 tips om minder te snoepen

Ontzeg jezelf niet

Als je van jezelf niet mag snoepen, wordt het juist aantrekkelijk. Geniet juist bewust van lekkere dingen, maar weet ook wanneer het genoeg is.

Vraag je af waarom eet

Vaak eten we uit verveling, uit emotie of gewoonte. Duik dus niet zomaar in de keukenkastjes. Vraag je bewust af waarom je wilt eten en waar je trek in hebt. Door er bewust over na te denken, kun je voorkomen dat je zonder grenzen begint te eten.

Zoek afleiding

Stop met eten als je portie op is en zoek daarna afleiding. Zodra je met iets anders bezig bent, verdwijnt de gedachte aan eten vanzelf.

Kies je moment

Weet je dat je vanavond uit eten gaat, probeer dan overdag minder te snoepen zodat je na het eten zonder schuldgevoel een toetje kunt eten. Geniet je ervan om ’s avonds iets lekkers bij de koffie te nemen, zorg dan dat je daar rekening mee houdt door eerder op de dag eventueel iets af te slaan.

Probeer jezelf te motiveren

Het is heel lastig om jezelf aan te wennen om minder te snaaien. Het kan helpen om in je achterhoofd te houden waar je het voor doet: wil je meer energie, de laatste paar kilo’s kwijtraken of het goede voorbeeld geven aan je kinderen?

Tekst Santé, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Panasonic broodbakmachine
Ast 1249241 1.jpg.pub .crop .pc .thumb .640.1200 1
Bestel hier

Gerelateerde artikelen