Lunch

Meal prep: zo lunch je de hele week gezond

Meal prep kost je even wat tijd, maar daarna lunch je de hele week lekker, gezond en goedkoop. Wij geven tips om tot actie over te gaan.

1. Voorbereiding
Een goede voorbereiding loont. Zorg dat je alle ingrediënten voor je lunches in huis hebt en leg eventueel alle recepten klaar. Zorg dat je genoeg bakjes hebt om je lunch in op te bergen.

2. Begin klein
Als je niet eerder vijf maaltijden in één keer hebt gemaakt, is het misschien verstandig om klein te beginnen. Maak bijvoorbeeld je eten voor de eerste twee of drie werkdagen klaar. Op dinsdag kun je dan bijvoorbeeld een portie extra koken voor je lunch, zodat je voor de volgende dag weer een lunch hebt klaarstaan.

3. Een lunch zonder brood
Houd je niet zo van brood? Er zijn gelukkig genoeg andere lunchgerechten klaar te maken, van hartige muffins tot wraps. Het leuke van meal prepping is dat je alles in één keer klaarmaakt. En van alle groente die je over hebt kun je dan een heerlijke gezonde salade maken bijvoorbeeld. Let er dan wel op dat je geen sla of tomaten gebruikt. Niet alle groentes blijven namelijk even lang goed in de koelkast. Een andere optie is om wat groente te bakken, met wat gebakken uitjes erdoor en daar een salade van te maken. Bewaar de dressing dan wel apart.

4. Houd je lunch lekker
Je hebt geen zin om een kleffe salade te eten. Dit kun je voorkomen door natte en droge ingrediënten gescheiden te houden. Er bestaan handige meeneembakjes met verschillende compartimenten, zoals deze.

5. Vergeet je lunch niet mee te nemen
Heb je je de hele dag uitgesloofd in de keuken, besef je de volgende dag dat je eten nog in de koelkast staat. Zet een reminder in je telefoon of je horloge, pak een post-it op de voordeur of leg je sleutels op je lunchbakje in de koelkast. Verzin iets waardoor het onmogelijk wordt om je lunch te vergeten.

Beeld: GettyImages, tekst Santé

Tip van de redactie

Samsung Galaxy Watch4
Samsung Watch4 Ad
Shop

Tip van de redactie

931x1200
Bestel hier

Tip van de redactie

Springlane Kaia food processor
Food Processor Ad
Bestel hier