Omgaan met warmte

Hoe ga je om met warmte?

We hebben weer een aantal warme dagen voor de boeg. Hoe kun je het best omgaan met deze warmte in de zomer?

1. Laat je lichaam eraan wennen

Je lichaam went snel aan warmte. Uit onderzoek is gebleken dat als je per dag 100 minuten naar buiten gaat, je lichaam binnen vier tot tien dagen gewend is aan het warme weer.

2. Sport regelmatig

Als je sport krijg je het warm, je lichaam gedraagt zich dan gedeeltelijk hetzelfde als wanneer je aan de hitte buiten wordt blootgesteld. Regelmatig sporten – als het niet warm is! – helpt je lichaam daarom bij het sneller aanpassen aan hoge temperaturen. Sporten tijdens de hitte is niet altijd verstandig.

Lees ook: Wat kun je doen tegen veel zweten?

3. Doe rustig aan

Wanneer je je oververhit voelt, kun je je even terugtrekken in de schaduw. Het duurt echter even voordat je lichaam zich afkoelt, blijf daarom iets langer zitten dan je denkt nodig te hebben.

4. Laat het zweet op je huid

Zweet zorgt ervoor dat je lichaam makkelijker afkoelt. Veeg het zweet daarom niet van je lichaam af, maar laat het zweet zijn werk op je huid doen.

5. Zoek openbare ruimtes op

Het is bewezen dat de productiviteit van werknemers daalt zodra de temperatuur stijft. Niet iedereen heeft de luxe van airco, bovendien kost het veel energie. Heb je toch wat werkt te verzetten? Zoek dan de koelte op van een café of een bibliotheek met airconditioning.

Bron: Huffingtonpost | Beeld: Shutterstock

Gerelateerde artikelen