Gebruik van handgel

Dít zijn de meest gemaakte fouten bij het gebruiken van handgel

Inmiddels is het gebruik van handgel de normaalste zaak van de wereld. Maar doen we het eigenlijk wel goed? Wij leggen het uit.

Dit zijn de fouten die we soms maken bij het gebruik van handgel en we geven meteen er een oplossing bij.

Je gebruikt de verkeerde handgel

Niet alle handgels bevatten dezelfde ingrediënten. Dus kijk goed wat er op de verpakking wordt vermeld. Handgels met minimaal 60 procent ethylalcohol of 70 procent isopropyl alcohol zijn het meest effectief om bacteriën te doden.

Vermijd handgels met methanol. Deze kunnen giftig zijn als het door de huid wordt opgenomen of als je het per ongeluk binnenkrijgt.

Lees ook: Oeps! Handgel in je oog. Wat nu?

Je gebruikt je handgel niet lang genoeg

Net als bij het wassen van je handen, wordt je handen bij het gebruik van handgel pas goed schoon als je je handen er lang genoeg mee inwrijft. Wrijf zo’n 20 tot 30 seconden en zorg ervoor dat de handgel helemaal is verdwenen.

Je gebruikt te weinig

Als je niet genoeg handgel gebruikt dan worden je handen niet helemaal schoon. Sommigen denken dat een druppeltje meer dan genoeg is, maar je zou eigenlijk een kwart van een 20 cent-munt moeten gebruiken voor een optimaal resultaat. Als het om grote flessen handgel gaat die je in een winkel ziet staan dan is een keer drukken genoeg.

Je smeert niet je hele hand in

Elk gedeelte van je hand, kan het virus met zich meedragen. Dus het is belangrijk om je héle handen goed in te wrijven. Vergeet de rug van je hand niet en wrijf ook goed tussen je vingers. Vergeet ook je nagels niet!

Pas op met diy-handgels

Vooral in het begin van de pandemie was er een tekort aan handgels. Heel veel mensen gingen hun eigen handgel maken. Deskundigen raden dat ten zeerste af, want het kan gebeuren dat je handgel niet sterk genoeg is om bacteriën te doden.

Lees ook: Last van droge handen? Dit kun je eraan doen

Bron: HuffingtonPost

Gerelateerde artikelen