desinfecterende handgel

Dit is handig om te weten over desinfecterende handgel

Desinfecterende handgel is bijna niet meer verkrijgbaar in tijden van corona, maar mocht je toch in het bezit zijn van een flesje, dan is dit handig om te weten.

Nu het coronavirus behoorlijk heeft toegeslagen in ons land, is het belang van goed je handen wassen en drogen steeds groter. Maar ook het gebruik van desinfecterende handgel wordt steeds belangrijker zeker als er geen mogelijkheid is om je handen te wassen. Maar waaraan moet je denken als je handgel gebruikt?

Lees ook:Bah, de meesten wassen hun handen niet na het plassen

5 tips

  1. Werk je in een ziekenhuis, een gesloten omgeving of op een plek waar vele mensen aanwezig zijn, dan is het gebruik van een desinfecterende handgel aan te raden, zeker als er een virus heerst.
  2. Het is ook handig om bij de hand te hebben als er geen gelegenheid aanwezig is om je handen te wassen, denk aan het openbaar vervoer of de auto.
  3. Een desinfecterende handgel moet minstens 60 procent alcohol bevatten.
  4. Een handgel kan je handen behoorlijk uitdrogen. Zorg ervoor dat je ook een hydraterende crème hebt om je handen te verzorgen.
  5. Heb je zelf een handgel gemaakt omdat het bijna niet meer verkrijgbaar is? Wees dan extra voorzichtig en was daarnaast ook je handen heel goed en regelmatig om te voorkomen dat je door het virus wordt besmet.

Bron: Mindbodygreen.com

Gerelateerde artikelen