Placeholder

Blijf op jouw ideale gewicht met deze 3 tips!

Ben je ook super trots als je weer een aantal kilo’s bent afgevallen en weer lekker strak in je vel zit? Maar heb jij vervolgens ook veel moeite om op gewicht te blijven? Met deze 3 tips blijf je op je ideale gewicht.

 

Het overkomt veel mensen dat het moeilijk is om op gewicht te blijven na een dieet. Met een aantal eenvoudig toe te passen tips gaat Thomas van Hooren van sport-en-afvallen.nl je helpen om te voorkomen dat de kilo’s er net zo snel weer aanzitten als dat ze eraf zijn gevlogen.

Lees ook:Dit moet je niet doen als je op gewicht wilt blijven

1. Dagelijkse beweging

“Door ervoor te zorgen dat je elke dag voldoende beweegt, blijft je lichaam de verbrandingsmotor aanwakkeren. Dit is na het afvallen net zo belangrijk als tijdens het afvallen. Wanneer je minder gaat bewegen, wordt je lichaam luier, en zal het weer sneller de vetreserves gaan aanvullen. Het is makkelijker dan je denkt. Pak bijvoorbeeld eens de fiets naar je werk in plaats van de auto. Loop tijdens je pauze even een rondje. Pak de trap in plaats van de roltrap of lift. Of loop ‘s avonds na het eten nog even een rondje. Daarnaast is het ook belangrijk om af en toe eens te sporten. Dit soort kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Je zult merken dat je je fit blijft voelen en dat je strak in je vel blijft zitten.”

2. Balans dag

“Iedereen kent het wel. Je bent een gezellig avondje uitgegaan met vrienden, hebt misschien iets te veel gegeten en net iets te veel wijn gedronken. De dag erna voel je je schuldig. Je bent bang dat je weer gaat aankomen. Dit is helemaal niet nodig, genieten mag! Het is alleen wel belangrijk dat je de dag erna even iets meer rekening houdt met wat je eet. Ik raad aan om je aan drie maaltijden te houden: ontbijt, lunch en avondeten. Neem op deze dag dus even geen tussendoortjes. Ook raad ik je aan om op deze dag te kiezen voor magere producten en niet al te grote porties. Op deze manier compenseer je de extra calorietjes van de avond ervoor. Zo kun je dus nog steeds genieten, maar wel op een verantwoorde manier.”

3. Langzaam opbouwen

“Je bent net klaar met afvallen, je streefgewicht is bereikt. Op dit punt denken veel mensen dat ze meteen weer kunnen gaan eten als vanouds. Dit is niet verstandig. Bouw na het afvallen het aantal calorieën wat je per dag eet weer langzaam op. Dit kun je doen door elke week je totale hoeveelheid calorieën per dag met 100 tot 150 calorieën te verhogen. Op deze manier kan je lichaam zich weer langzaam aanpassen aan meer eten, en zal je gewicht constant blijven. Zo train je je lichaam (met een moeilijk woord ‘metabolisme’) om weer meer eten te kunnen verbranden zonder hiervan aan te komen.

Met bovenstaande tips blijf je lekker strak in je vel en voorkom je het beruchte jojo-effect. Zo kun je nog steeds genieten van het leven, met lekker eten en drinken, maar wel op jouw ideale gewicht.”

Meer over Thomas van Hooren

Thomas is veel bezig met sport en gezondheid. Hij houdt ervan om mensen te motiveren om op een gezonde manier te leven en genoeg te bewegen. Daarnaast houdt hij er ook van om in het weekend lekker te genieten van lekker eten en een drankje. Kijk voor meer informatie en advies op sport-en-afvallen.nl

Gerelateerde artikelen