Gezondheid

7 manieren om je gezondheid te verbeten

Een goede gezondheid begint bij gezonde gewoontes. Dit is wat je deze week kunt doen om je gezondheid te verbeteren.

1. Maak je boodschappentas schoon
De supermarkt heeft een aantal onverwachte broeinesten voor bacteriën. Een deel daarvan stop je na het boodschappen doen in je boodschappentas. Tijd om je tas weer eens te wassen of vervangen. En als je toch een schone boodschappentas hebt, ga dan naar de winkel en vul die helemaal met seizoensgroente, fruit en verse producten. Als je veel groente in huis hebt, krijg je ook vanzelf meer groente binnen. Gezond eten begint namelijk al tijdens het boodschappen doen.

2. Vijf minuten over? Besteed ze nuttig
Door steeds meer kleine veranderingen door te voeren, heb je aan het einde van de rit ongemerkt een enorme omslag gemaakt. Iets veranderen hoeft maar vijf minuten te kosten. Neem je daarom deze week voor om 1 ding te veranderen. Elke avond een rondje wandelen, meer tijd met je vrienden doorbrengen, iets eerder gaan slapen, een week geen vlees te eten of meer groente. Het hoeft maar één ding te zijn dat je verandert, zelfs als het maar voor één week is.

3. Laat je niet meeslepen als je een keer een slecht humeur hebt
Gebruik die tijd om 5 minuten te mediteren, een rondje te lopen of wat yoga oefeningen te doen. Zelfs als je alleen al een paar keer diep adem haalt en je focust op je ademhaling heeft dat al voordelen voor je gezondheid. Je hartslag gaat er van omlaag en de hoeveelheid stresshormonen nemen af. En je zult merken dat als je even ergens anders aan denkt – aan je ademhaling – dat je humeur ook verbetert.

4. Ontkalk je kranen
Typisch zo’n klusje dat je te lang laat liggen, maar met deze tips heb je het zo gedaan. Op de website van Santé vind je regelmatig tips over je huis schoonmaken. Waarom we die tips geven? Omdat uit allerlei onderzoeken blijkt dat het schoonmaken van he huis niet alleen fysiek goed is, maar dat een schoon huis ook een positieve invloed heeft op je gemoed. En als je ook nog schoonmaakt met groene zeep, azijn en baking soda, dan is het nog gezonder, want in heel veel commerciële schoonmaakmiddelen zitten stoffen die je liever niet binnen krijgt.

5. Koop de nieuwe Santé om geef je zelf een abonnement cadeau
Wist je dat je ook 1 exemplaar digitaal kunt kopen? En grote kans dat je er iets in leest dat jouw gezondheid deze week al ten goede komt. Al was het maar omdat je een van de super gezonde recepten probeert. Maar je vindt ook allerlei gezondheidstips en oefeningen in elk nieuw nummer.

6. Laat de televisie wat vaker uit
Uit een onderzoek dat 25 jaar duurde blijkt dat veel televisie kijken in combinatie met weinig bewegen impact heeft op je hersenen. Probeer eens een week geen televisie te kijken – en ook Facebook en Insta achterwege laten. Je zult zien dat je meer beweegt.

7. Versla je dip met mindfulness
Mindfulness klinkt misschien zweverig, maar dat hoeft het echt niet te zijn. In Santé lees je regelmatig tips over hoe je met mindfulness je dip de baas kunt worden. Of typ ‘mindfulness’ in op onze website en je leest alles over hoe je dat precies kunt doen.

Beeld: GettyImages

Tip van de redactie

ASICS GT-2000 Sportschoenen
Asics Sportschoenen Ad
Bestel hier