Placeholder

Op deze plekken in de supermarkt vind je de meeste bacteriën

In de supermarkt vind je een aantal (onverwachte) broeiplaatsen voor bacteriën.

1. Fruit en groenten
Hoe vaak heb jij vier paprika's aangeraakt voordat je de perfecte in je mandje legde? Of in een avocado geknepen om te controleren of hij rijp is? Je bent niet de enige die dit doet en daardoor verspreiden we onze bacteriën op groenten en fruit. Door een stuk fruit in te deuken, maak je het kwetsbaarder, waardoor bacteriën makkelijker vrij spel krijgen.

2. Vleesverpakkingen
Volgens een Engels onderzoek bevat 40 procent van de verpakkingen van rauw vlees bacteriën van het vlees aan de buitenkant van de verpakking.

3. De pinautomaat
Sommige pinautomaten zijn viezer dan een openbaar toilet. Heeft jouw pinpas een NFC-functie? Daarmee kun je bij de geschikte pinautomaten tot een bepaald bedrag per dag pinnen zonder je pincode in te toetsen.

4. De boodschappenband
Uit onderzoek blijkt dat gisten en schimmels voorkomen op bijna alle boodschappenbanden.

5. De kassa
Je legt je pinpas er even neer, je geld, een vergeten boodschap, je bonuskaart of je leunt erop. De ruimte rond de kassa komt met veel dingen in aanraking, waardoor er veel bacteriën voorkomen.

Waar zijn de boodschappenwagens en boodschappenmandjes in het lijstje gebleven? We gokken dat deze ook hoog scoren als het om bacteriën gaat.

Je kunt bacteriën niet ontwijken en dat moet je ook niet willen, maar dit lijstje is wel een goede reden om je groenten goed af te wassen en je boodschappentas weer eens te wassen of vervangen.

Bron: ZMonline | Beeld: Shutterstock