Looking In Fridge 1000x1440

5x wat je beter niet kunt doen op een lege maag

Ga je op een lege maag boodschappen doen, dan weet je dat er meer in je winkelwagentje terecht kan komen dan de bedoeling is. Maar er zijn nog wel meer dingen die je beter niet kunt doen op een lege maag.

Belangrijke beslissingen nemen

Een lege maag kan het maken van belangrijke beslissingen behoorlijk beïnvloeden. Je bent dan sneller geneigd om akkoord te gaan met een kleine beloning, blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van Dundee. Ook maak je beslissingen die meer effect hebben op korter termijn dan op langer termijn.

Lees ook:Niet ontbijten, hoe (on)gezond is dat?

Boodschappen doen

Nog niets gegeten? Ga dan geen boodschappen doen. Je bent er echt niet met je gedachten bij als je omringd wordt door al dat lekkers, terwijl je een lege maag hebt. Je pakt niet alleen meer dan de bedoeling is, ook ga je dus onnodig meer geld uitgeven. Ook kies je vaker voor ongezonde producten dan voor voedzame.

Alcohol nuttigen

Het is algemeen bekend dat je beter een bodempje kan kweken als je weet dat je een aantal alcoholische dranken gaat drinken. Doe je dat niet, is de kans groot dat je je eerder duizelig en misselijk voelt. Dus als je niet van die barkruk wilt vallen (zo oncharmant) zorg dat je van tevoren gegeten hebt.

Koffie

Herken je dit: je staat op en het eerste wat je doet is wakker worden met een kop koffie. Je neemt je eerste slok en je voelt even kramp in je maag. Het zuur in de koffie is namelijk net even te heftig voor een lege maag. Koffie stimuleert zelfs om zuur in je maag aan te maken, dus degenen die al last hebben van oprispend maagzuur hebben hier vooral last van. Verstandiger is om eerst even iets te eten voordat je die eerste slok koffie neemt.

Zware work-out

Er zijn mensen die het kunnen: ’s ochtends tien kilometer hardlopen of even een HIIT-sessie doen, zonder ontbijt. Toch is de kans groot dat je je wat licht in je hoofd voelt of een klein beetje misselijk. Neem liever een half uur voordat je met je work-out gaat beginnen een stuk fruit, de perfecte snack voor een snelle energieboost.

Tip van de redactie

Nolon Nout bureaustoel zacht groen

Gerelateerde artikelen